Montaż tempomatu Golf IV 03r.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wiem że było kilka tematów na forum ale są już stare a nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Chciałem załozyć u siebie tempomat, manetka i wiązka to nie problem ale pytanie czy licznik musi mieć choćby 1/2fis bo obecnie mam zegary podstawowe? Kontrolki jeszcze nie sprawdzałem czy jest na wskażnikach?
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Już wszystko wiem. Dzięki za info. Teraz tylko kupić części zakładać. Tylko na necie większość nowych manetki to stary typ.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
luckyboy, najpierw to sprawdź czy twój sterownik silnika obsługuje tempomat bo widzę że masz 1,4
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
grg474, to pytanie pada ze trzeci raz na forum i na PW pytał...ja zapytałem o kod silnika...ale to można pytać i pytać...
Pytanie też zadane w nieodpowiednim dziale...
Pytanie też zadane w nieodpowiednim dziale...
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Mam silnik o kodzie BCA, istnieje nawet do mojego auta zestaw VW do montażu tempomatu (manetka + 3 wiązki), ASO podejmuje się montażu, więc problemów technicznych nie ma - trzeba ciągnąć wiązkę od sterownika do manetki.
no nie do końca - wystarczy sprawdzić wtyczkę w przelotce - bo możliwe że wystarczy pociagnąć wiązkę tylko z wtyczki przelotki do manetkiluckyboy pisze:trzeba ciągnąć wiązkę od sterownika do manetki.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Re: Montaż tempomatu Golf IV 03r.
W żadnej benzynie przed 07 jej nie ma. W tej platformie tylko Octavia I się na nie złapała, bo była produkowana powyżej tego rocznika.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: Montaż tempomatu Golf IV 03r.
Największe obawy mam przed rozbebeszeniem wtyczki sterownika - w takim starym aucie kable nie popekaja jak zacznie się je wyginac?
-
- Nowicjusz
Witam,
Nie chcąc zakładać entego tematu piszę tutaj. Chciałbym zamontować tempomat w moim nowo nabytym golfie IV rocznik 99 kod silnika AKQ. na zegarach dojrzałem że kontrolka od tempomatu jest.
Więc moje pytanie jest następujące. Czy przy moim silniku możliwy jest montaż tempomatu. Jeśli tak to co jest mi potrzebne do jego montażu. Jeśli byłby też ktoś z łodzi chętny pomóc w montażu to postawie piwo
Nie chcąc zakładać entego tematu piszę tutaj. Chciałbym zamontować tempomat w moim nowo nabytym golfie IV rocznik 99 kod silnika AKQ. na zegarach dojrzałem że kontrolka od tempomatu jest.
Więc moje pytanie jest następujące. Czy przy moim silniku możliwy jest montaż tempomatu. Jeśli tak to co jest mi potrzebne do jego montażu. Jeśli byłby też ktoś z łodzi chętny pomóc w montażu to postawie piwo