Zegary Ibiza/Cordoba do Golfa 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Właśnie w tym problem ze nie mam takich znajomych, same buraki w bmw
Jutro rozbiorę i sprawdzę jakiego producenta mam budzik.
Jutro rozbiorę i sprawdzę jakiego producenta mam budzik.
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
shuzzly, jak masz miejsce na kontrolkę rezerwy to masz vdo bop tylko i wyłącznie tam była. Nie musisz robierać.
Dziś przyjechały zegary z Seata Ibizy, dodam że nie miałem ich jak sprawdzić ... Po wsadzeniu na szybko do swojej Goliny okazało się że tak :
Identyfikacja silnika w Seatowskich to 3790 gdzie ja mam 4151 .
Obroty na cyfrowym wyświetlaczu lekko latają, gdzie wskazówka obrotka stoi "prawie" na danej wysokości obrotów.
Pali się kontrolka od ręcznego, gdzie jest spuszczony i ABSu (tu dodam że mój nie posiada tej funkcji). Wiem że idzie to wyprostować
Identyfikacja silnika w Seatowskich to 3790 gdzie ja mam 4151 .
Obroty na cyfrowym wyświetlaczu lekko latają, gdzie wskazówka obrotka stoi "prawie" na danej wysokości obrotów.
Pali się kontrolka od ręcznego, gdzie jest spuszczony i ABSu (tu dodam że mój nie posiada tej funkcji). Wiem że idzie to wyprostować
...I ujrzał Pan pracę Moją i był zadowolony, a potem zapytawszy o silnik. Usiadł i zapłakał....
Z listu św. Pawała Apostoła do Gazownika
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No to będziesz miał teraz błąd pomiaru w ilości przejechanych kilometrów jak i w pokazywaniu prędkości.
Ja bym przerzucił płytę z twoich starych do tych z seata i tyle. Nie ma się co bawić.
Ja bym przerzucił płytę z twoich starych do tych z seata i tyle. Nie ma się co bawić.
Klaudek,
Jak, cały środek przerzucić?? bo aż tak się nie zagłębiałem w te zegary, A zresztą da się spasować bez problemów??
Bo nie ukrywam że dolne kontrolki mnie najbardziej interesują
Jak, cały środek przerzucić?? bo aż tak się nie zagłębiałem w te zegary, A zresztą da się spasować bez problemów??
Bo nie ukrywam że dolne kontrolki mnie najbardziej interesują
...I ujrzał Pan pracę Moją i był zadowolony, a potem zapytawszy o silnik. Usiadł i zapłakał....
shuzzly,
Tak, kontrolka rezerwy działa Choć dodam że zapaliła się dopiero gdy dla testów ruszyłem Golfem, bo wskazówka od wachy zaczęła skakać... Gdyż w kotle mam prawie 1/2 paliwa
Tak, kontrolka rezerwy działa Choć dodam że zapaliła się dopiero gdy dla testów ruszyłem Golfem, bo wskazówka od wachy zaczęła skakać... Gdyż w kotle mam prawie 1/2 paliwa
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rool AEX, Ibiza ma mniejszy bak chyba
Jak tamte miałeś VDO i te też masz vdo to przekładasz płyte ze starych. Masz przebieg ze starych i skalowanie ze starych i wgsz. Tak, trzeba ściągać wskazówki
Jak tamte miałeś VDO i te też masz vdo to przekładasz płyte ze starych. Masz przebieg ze starych i skalowanie ze starych i wgsz. Tak, trzeba ściągać wskazówki
Klaudek,
Na zegarach od poziomu paliwa w Motometer'ze z Gulfa mam oznaczenie 1/2 tak samo jest na tych VDO z Ibizy
No to nie da rady chyba zrobić takowej przekładki
shuzzly,
Nie ma opcji zamiany, Ja też chcę mieć tą przyjemność z kontrolki rezerwy
EDIT:
Jeszcze jedno, jeżeli indeks w VDO nie będzie dokładnie taki jak w zegarach Motometer. To jaki może być odchyły od niego by zatrybiły w Golfie?? Domyślam się że trzeba poszukać innych
Na zegarach od poziomu paliwa w Motometer'ze z Gulfa mam oznaczenie 1/2 tak samo jest na tych VDO z Ibizy
No to nie da rady chyba zrobić takowej przekładki
shuzzly,
Nie ma opcji zamiany, Ja też chcę mieć tą przyjemność z kontrolki rezerwy
EDIT:
Jeszcze jedno, jeżeli indeks w VDO nie będzie dokładnie taki jak w zegarach Motometer. To jaki może być odchyły od niego by zatrybiły w Golfie?? Domyślam się że trzeba poszukać innych
Ostatnio zmieniony czw kwie 06, 2017 22:12 przez Rool AEX, łącznie zmieniany 1 raz.
...kontrolka świateł u Ciebie działa? co ja ma za golfiaka ze ani to ani tamto nie działa, i to na dwóch budzikach?
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rool AEX, Myślałem że poprzednie miałeś też vdo... Jak były motometer to nic nie zrobisz. Można przerobić te co kupiłeś poprzez zmianę wsadu pamięci. Chcesz to mogę Ci to zrobić.
shuzzly,
Jak widać na fotce , kontrolka się zapala zaraz po przekręceniu włącznika świateł
Może masz braki w kostce co łączy się z zegarami... albo gdzieś jest przerwa na przewodzie.
Jak widać na fotce , kontrolka się zapala zaraz po przekręceniu włącznika świateł
Może masz braki w kostce co łączy się z zegarami... albo gdzieś jest przerwa na przewodzie.
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
shuzzly, Kontrolka od świateł bierze zasilanie z podświetlenia zegarów, nie ma żadnego dodatkowego kabelka. Prawdopodobnie plastik przetarł ścieżkę i napięcie nie dochodzi docelowo do żaróweczki. Trzeba rozebrać i połączyć.