Kontrolka ABS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka ABS
Cześć,
jak były trzaskające mrozy to zaczęła świecić się kontrolka od ABS. Początkowo myślałem że coś przymarzło ale mrozów nie ma a kontrolka nadal się świeci. Po włączeniu silnika nie świeci się, jak zaczynam jechać powyżej 20 km/h kontrolka się zapala i się już ciągle świeci aż do wyłączenia zapłonu. Czy ktoś się orientuje co to może być?
jak były trzaskające mrozy to zaczęła świecić się kontrolka od ABS. Początkowo myślałem że coś przymarzło ale mrozów nie ma a kontrolka nadal się świeci. Po włączeniu silnika nie świeci się, jak zaczynam jechać powyżej 20 km/h kontrolka się zapala i się już ciągle świeci aż do wyłączenia zapłonu. Czy ktoś się orientuje co to może być?
Kontrolka ABS
Też rozkminiałem nad czujnikiem. Forum jest chyba po to, żeby pytać, może ktoś miał identyczny problem i mógłby się podzielić jeśli ma to już za sobą? Nie rozumiem waszych pretensji..
Kontrolka ABS
Jest wiele przyczyn powodujących zaświecenie się kontrolki abs. Nim ci nie wskaże że masz wymienić czujnik w np lewym przednim kole lub że masz przerwany kabelek we wtyczce na pompie abs. Skoro zaświeciła ci się kontroli to jest zapisany błąd w danym sterowniku i trzeba tylko odczytać co zarejestrowało się. Chcesz iść na łatwiznę to powiem ci abyś wymienił pompę ABS, wszystko czujniki przy kołach, piasty z pierścieniami sygnałowymi, całą wiązkę a kontrolka zgaśnie jak to jeszcze potem zaadaptujesz. Co innego gdybyś napisał świeci mi się abs i mam błąd o kodzie....