Gaśnie podczas jazdy

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Mrk
Nowicjusz
Nowicjusz

Gaśnie podczas jazdy

Post autor: Mrk » sob mar 04, 2017 22:14

Witam, mam problem z moim mk3 z silnikiem 2.0 2e.
Od dziś męczy mnie pewna dziwna rzecz, problem jest o tyle uciążliwy że boję się oddalić od domu.
Podczas jazdy silnik sam z siebie gaśnie, póki co zdarzyło się to jakieś 5 razy (dziś) i za każdym razem przy małej prędkości,
nie ma na to żadnej reguły, przejechałem dziś 20km wszystko było ok, zgasiłem go na pół godziny, wróciłem i chcąc wrócić do domu zgasł 2 razy na odcinku 1km.
Gdy zgaśnie nie idzie go odpalić, rozrusznik kręci ale nic z tego, czasem obroty skoczą do 100 ale i tak nie załapie. Dopiero jak na środku drogi wysiądę, coś dotknę pod maską (fajki) nagle magicznie odpala od strzała i jadę dalej. Z tym ze nie wiem czy moje dotykanie ma jakieś magiczne zdolności które uzdrawiają czy po prostu mija jakiś czas i wraca wszystko do normy. :D Dodam że raczej nie jest to problemem z paliwem ponieważ próbowałem go odpalić również na LPG i efekt był taki sam, choćbym 5min kręcił i tak nie załapie.

Dodam że nie ma żadnych spadków mocy itp. za to jest pęknięty wydech ale jakoś wątpię aby to mogło być powodem.

Jutro z rana wjadę do garażu i chciałbym mniej więcej wiedzieć czemu się przyjrzeć, czekam na cenne sugestie oraz pozdrawiam! :)

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Gaśnie podczas jazdy

Post autor: Mavrick » ndz mar 05, 2017 11:39

Do sprawdzenia przewody zaplonowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”