stacyjka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
stacyjka
Cześć,
Od jakiegoś czasu miałem z odpalaniem, mianowicie musiałem dość mocno przekręcać kluczyć, aby samochód odpalił - wrażenie jakby kluczyk był wygięty i nie mógł do końca przekręcić się w stacyjce. Ostatnio niestety całkowicie stacyjka odmówiła posłuszeństwa. Po przekręceniu kluczyka nic się nie działo tzn nie kręcił rozrusznik, a słychać było jedynie głuche "cykanie". Z popychu odpalił jednak bez problemu, więc czy jest to ta "słynna" kostka stacyjki?
Jakie są koszty także wymiany?
Od jakiegoś czasu miałem z odpalaniem, mianowicie musiałem dość mocno przekręcać kluczyć, aby samochód odpalił - wrażenie jakby kluczyk był wygięty i nie mógł do końca przekręcić się w stacyjce. Ostatnio niestety całkowicie stacyjka odmówiła posłuszeństwa. Po przekręceniu kluczyka nic się nie działo tzn nie kręcił rozrusznik, a słychać było jedynie głuche "cykanie". Z popychu odpalił jednak bez problemu, więc czy jest to ta "słynna" kostka stacyjki?
Jakie są koszty także wymiany?
-
- Mały gagatek
stacyjka
Kostkę stacyjki to kupisz już od 12 zł na Allegro
a tu masz link do wymiany kostki http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=157068 miłej zabawy
a tu masz link do wymiany kostki http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=157068 miłej zabawy
Re: stacyjka
Jak najłtawiej to sprawdzić, co jest przyczyną?Qto pisze:...albo stacyjka, mogła ukręcić się część która przekręca kostkę stacyjki
Wymieniłem kostkę stacyjki i nadal to samo, słychać jedynie "cykanie" aparatu zapłonowego.Qto pisze:Zdemontować kostkę i zobaczyć czy działa poza stacyjką
Starą kostkę podłaczyłem na krótko (nie wkładając do stacyjki) i przekręcając kluczykiem samą kostką działa, rozrusznik kręci tylko nie może odpalić (mam imo).
Czy wina jest w stacyjce czy jakoś moge jeszcze sprawdzić co jest nie tak?
Podczas skręcania kolumny została mi spręzyna...rozumiem, że powinna byc między krzyżakiem a kolumną?
Qto pisze:danupl, skoro kostka wyjęta ze stacyjki działa...a w stacyjce nie to
dewastor, to nie jest giełda - PW masz od takich spraw
Na to wygląda.
Jeżeli kupię stacyjkę to jakoś przekłada się ten imo czy muszę kupić stacyjkę z imo i przekodować (jakie to są koszty)?
stacyjka
stacyjkę wymieniasz, graty od immobilisera przekładasz swoje - robocizna 0 złotych jak zrobisz to sam - nie ma żadnej filozofii
"dewastor, to nie jest giełda - PW masz od takich spraw"
ok. obiecuję poprawę
"dewastor, to nie jest giełda - PW masz od takich spraw"
ok. obiecuję poprawę
stacyjka
pętla immobilisera jest mocowana na dwa zatrzaski, delikatnie podważasz wkrętakiem płaskim i wychodzi
przy wymianie stacyjki spokojnie wisi sobie na przewodzie poza polem operacyjnym
całkowity brak komplikacji ze strony immobilisera
przy wymianie stacyjki spokojnie wisi sobie na przewodzie poza polem operacyjnym
całkowity brak komplikacji ze strony immobilisera