Witam, panowie mam problem otóż przyszły mrozy moze nie jakies duże ale szyba zamarznięta. Z tego co pamiętam to nagrzewanie nie działo już od wiosny tego roku. Gdy włącze ogrzewanie kompletnie nic sie nie dzieje, lampka sie nie zapala z tyłu napięcia nie ma aczkolwiek zaraz jeszcze pojde sprawdzić czy masa nie jest przerwana. Na szybie jest ok 2Ohmy.
Skoro prąd nie dochodzi do włącznika i nie zapala sie dioda to wątpie zeby z tyłu było napięcie chyba ze włącznik potrzebuje jakiegoś oporu zeby sie zaświeciła dioda.
Brak ogrzewania tylnej szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdzałem jest OK. Sprawdziłem tak ze lewą strone podłączyłem do miernika a mase dałem do śruby z lampy tylnej i na mierniku pokazuje ~13V. Więc dlaczego nie świeci dioda w włączniku ? i dlaczego nie działa podgrzewanie tej szyby ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a jeszcze sprawdź czy jest masa...
jak się okaże że jest i napięcie i masa...to sprawdź jeszcze raz ale nie miernikiem a żarówką np 21W. Jeśli żarówka zaświeci normalnym światłem to problem leży gdzieś w szybie
jak się okaże że jest i napięcie i masa...to sprawdź jeszcze raz ale nie miernikiem a żarówką np 21W. Jeśli żarówka zaświeci normalnym światłem to problem leży gdzieś w szybie