Szwankujący licznik i wskazówka temp.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć od tygodnia jestem prawie szczęśliwą posiadaczką pięknego srebrnego golfa 1.9 TDI (wersja 6 biegów podobno 115KM a wg mnie śmiga jak 130 ). Niestety autku coś dolega po podpięciu pod komputer niec nie wykazało a jednak po przejechaniu kilku km wskazówka temp skacze na maksa po czym spada na 70C, przestaje podświetlać godzinę a po jakimś czasie na liczniku całkowitm pojawiają się "----------------" . Wymieniony został czujnik ten 4 pinowy przy silniku, nadal to samo. Pomaga wyjęcie bezpiecznika nr 15 (dska rozdzielcza) i mamy spokój na kilka km. Dodatkowo zauważyłam, że bez "resetu" po przejechaniu ok 100 km zaczyna palić się kontrolka oleju na żółto, podobno jakiś czujnik pod maską jest? Nie wiem co dalej robić czy to zepsuty licznik?
albo wystarczy wyjęcie licznika i ponowne wpięcie wtyczek albo niestety podmiana licznika. Kontrolka na żółto to czujnik poziomu i temperatury oleju
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
no to podmiana - trzeba bedzie przepisać immo lub zakodować kluczyki (zależy który rok auta)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Re: Szwankujący licznik i wskazówka temp.
1999r. Nie mam tego małego wyświetlacza, ale wyczytałam, że jest szansa wpiąć licznik z tym komputerkiem tylko trzeba też mieć "wajchę" od wycieraczek, mam niedaleko dużą stacje kasacji pojazdów pewnie znajdą mi to, tylko pytanie czy jest sens się bawić ?
NR licznika 1J0920802GB00
NR licznika 1J0920802GB00
EwelusiaO, możesz wrzucić nawet z pełnym wyświetlaczem (jeśli masz oryginalne radio VW Gamma 5 lub navi MFD) to ma sens. Wrzucaj z 1/2 fis - będziesz zadowolona
Szukam speca w okolicach Bydgoszczy, który mi to podmieni. Dlaczego radio oryginalne mi potrzebne ? Do 1/2 fis lub cały Fis potrzebuje jeszcze rączkę od wycieraczek z przełącznikiem tak ?
Re: Szwankujący licznik i wskazówka temp.
Oryginalne radio przy pełnym fisie będzie po podłączeniu odpowiednich pinów do licznika będzie pokazywało RDS (informacje tekstowe ze stacji radiowych). W innym przypadku szkoda dopłacać do pełnego fisa, gdyż jego górna część będzie nieaktywna. Jeśli ma być 1/2 fis lub pełen to przydałaby sie manetka z przełącznikami w celu zmiany wyświetlanych informacji. Ja jestem z okolic. Napisałem na priv.EwelusiaO pisze:Dlaczego radio oryginalne mi potrzebne ? Do 1/2 fis lub cały Fis potrzebuje jeszcze rączkę od wycieraczek z przełącznikiem tak ?
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
czy gdzieś jest opisana ze zdjęciami procedura zgrywania i wgrywania danych z licznika? znalazłam coś takiego ale to jest do MK V http://furmanka.blogspot.com/2008/02/mk" onclick="window.open(this.href);return false; ... uster.html