Miejsce czujnika temeratury cieczy chłodzącej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie znajdę czujnik temperatury cieczy chłodzącej w silniku 1.9 TD oraz czy to może być uszkodzony czujnik ponieważ temperatura na zegarze dochodzi do 70 i spada i tak co chwila Z góry dziękuję za odpowiedź
Re: Miejsce czujnika temeratury cieczy chłodzącej
U Ciebie może być w innym miejscu na pewno będzie na przewodzie płynu chłodzącego,zobacz pokrewny temat
viewtopic.php?f=140&t=594906&hilit=czuj ... ury+golf+3" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=594906&hilit=czuj ... ury+golf+3" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Może być z tyłu silnika to samo pytanie wklep w google obrazy
mam pytanie.....jakiego koloru ma mieć pierścień na czujniku temperatury w vw golf 3 td 1.9 silnik zza 75 km,i jeszcze jedno, przy rozruchu najpierw silnik chodzi na wolnych obrotach( rzuca go...) a dopiero po chwili wchodzi na obroty , mowa tutaj jest przy zimnym silniku,jest to bardzo męczące,zwłaszcza w okresie zimowym, wiem że powinien od razu wejść w obroty jak na ssaniu....pomocy.....
Re: Miejsce czujnika temeratury cieczy chłodzącej
nie powinno rzucać ,telepać, powinien pracować równo,płynnie.jano-n pisze: przy rozruchu najpierw silnik chodzi na wolnych obrotach( rzuca go...)
Sprawdż czy grzeją świece żarowe,to też może być powodem.
U mnie w 4 jak czujnik był uwalony,silnik wchodził na wyższe obroty po odpaleniu.