Problem z elektryką

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Sylwo788
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z elektryką

Post autor: Sylwo788 » czw wrz 08, 2016 20:07

Witam!
Jestem od 3 lat posiadaczem Golfa IV 1.8T GTI z 99' i doprowadzić do porządku całą elektrykę gdyż sprawia coraz więcej problemów. Praktycznie od początku użytkowania przygasają mi przednie światła dzienne podczas dodawania gazu i opuszczaniu i podnoszenia szyb. Od jakiegoś czasu zawsze gdy przestawiam prawe lusterko to przestawia się i lewe na odwrót działa poprawnie. Pali się non stop włącznik podgrzewania lusterek lecz samo podgrzewanie nie działa. Nie działają też tylne światła przeciwmgielne oraz notorycznie przepala mi się żarówka pozycyjna tylna prawa. Akumulator jest nowy i nie ma problemów z odpalaniem. Znajomi mi podpowiadają że może być problem z przekaźnikami, tylko najlepiej jakby ktoś powiedział gdzie dokładnie się znajdują skrzynki z nimi i jeśli trzeba by było je wymienić to jakie kupować.
I jeszcze jedno jak kupiłem samochód to światła do jazdy dziennej były przerobione tak żeby odpalały się po przekręceniu kluczyka, kiedyś próbowałem przywrócić to do porządku lecz po przekręceniu włączają się jeszcze pozycyjne i fajnie jak by mi ktoś przesłał foto jak są powpinane kable do przełącznika żeby było tak jak w orginale.

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Problem z elektryką

Post autor: Mavrick » czw wrz 08, 2016 21:08

Sylwo788 pisze:Praktycznie od początku użytkowania przygasają mi przednie światła dzienne podczas dodawania gazu i opuszczaniu i podnoszenia szyb.
Taki urok mk4. Do tej pory we wszystkich mk4 jakimi jezdzilem przygasaly swiatla przy tych czynnosciach (mozesz sprawdzic czy masz dobre ladowanie bo moze regulator zdycha i czy przypadkiem napiecie nie wzrasta wraz z obrotami).
Sylwo788 pisze:Od jakiegoś czasu zawsze gdy przestawiam prawe lusterko to przestawia się i lewe na odwrót działa poprawnie.
Raczej nie od jakiegos czasu tylko od zawsze. Mk4 tak wlasnie ma z lustarkami.
Sylwo788 pisze: Pali się non stop włącznik podgrzewania lusterek lecz samo podgrzewanie nie działa.
Jezeli mowisz o znaczku to ma sie palic.
Sylwo788 pisze:Nie działają też tylne światła przeciwmgielne oraz notorycznie przepala mi się żarówka pozycyjna tylna prawa.
Do sprawdzenia bezpieczniki, moze masz gdzies zwarcie zobacz wiazke w bagazniku i plytke lampy.
Ostatnio zmieniony sob wrz 10, 2016 07:45 przez Mavrick, łącznie zmieniany 2 razy.

Sylwo788
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z elektryką

Post autor: Sylwo788 » pt wrz 09, 2016 18:14

Jeszcze właśnie jeśli chodzi o ten przełącznik świateł jakby ktoś mógł i wrzucił foto jak wyględa podłączenie kabli tak jak jest w orginale to był bym wdzięczny. A co do znaczka to on się pali nawet wyłączeniu samochodu zamknięciu centralnego a nie powinno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”