Uszkodzony zamek - wymiana

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

misiek43210
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misiek43210 » czw sie 25, 2016 23:54

Witajcie :)

Mam pewien problem od jakiegoś czasu.. od drzwi kierowcy nie reaguje na kluczyk. nie otwiera, nie zamyka, jedynie jak przytrzymam dłużej kluczyc na otwieranie to otwiera wszystkie szyby. nic poza tym się nie dzieje. Wyciągnąłem ten zamek, coś tam pogrzebałem, wymieniłem trzpień razem z innymi góienkami, chociaż szczerze to nic nie dało bo zamówiłem chińskie badziewia, bede musiał pojechać na szrot i kupić zwykły zamek i z niego wziąć do yymiany części, ale... gdzieś czytałem na forum, że jak kupię inny zamek, to mój kluczyk i wszystko będzie działało. Czy jest to prawda? szczerze powiedziawszy jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Z tego co wiem, to powinienem wówczas rozebrać cały zamek, dostać się do bębenka i tam grzebać z tymi małymi częściami (zapomniałem nazwy). Chyba, że faktycznie działa ten sposób nie do wiary, to napiszcie, bedę miał kłopot z głowy :)

Może też mieliście podobne przygody? Co wówczas padło w zamku?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt sie 26, 2016 09:25

Zamek nie ma nic wspólnego z kluczykiem...między zamkiem a kluczykiem jest wkladka/bębenek gdzie wkłada się kluczyk.

misiek43210
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misiek43210 » pt sie 26, 2016 10:40

Chodzi mi oczywiście o tą wkładkę - bębenek :) widocznie pomyliłem słówka, wybaczcie. Otóż sytuacja jest jak wyżej z bębenkiem i nie wiem co mógłbym z tym zrobić. jakieś porady?

jan1966
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: jan1966 » pt sie 26, 2016 10:57

Do nowego zamka przekładasz bebenek [ wkładka ] i jest git

misiek43210
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misiek43210 » pt sie 26, 2016 11:14

ale chodzi generalnie o to, że to jest wina wkładki zamka. jak przekręce w lewo to nie wraca sprężynka, jak przekręce w prawo to wraca i otwiera szyby wszystkie, ale drzwi nie. Trzpień się nawet nie rusza. wyciągnałem przecież wkładkę i trzpień się nie ruszał. o to moze chodzić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”