cześć,
trapi mnie jedna rzecz, mianowicie mam w MK4 98' uniwersalny centralny zamek założony i niestety nie obejmuje bagażnika. Wiem, że raczej niemożliwym jest dołożenie uniwersalnego siłownika, więc zostaje tylko opcja dołożenia fabrycznego i tu mam kilka pytań dla osób które go posiadają. Czy możliwe jest podpięcie fabrycznego siłownika do uniwersalnej instalacji? Oczywiście z pomocą przekaźnika, żeby nie obciążać za bardzo centralki. Robił ktoś takie cuda? Bo rozumiem, że czeka mnie wymiana całego zamka klapy wraz z zakupem odpowiedniego siłownika. Chyba, że ktoś ma jakiś inny sprawdzony sposób na spięcie bagażnika razem z centralnym zamkiem drzwi? Będę wdzięczny za wszystkie rady
Uniwersalny centralny zamek, a bagażnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tak = siłownik oryginalny w klapie działa na tej samej zasadzie co uniwersalny. Musisz tylko dołożyć też mechanizm wkładki od wersji z centralemDemptD pisze:Czy możliwe jest podpięcie fabrycznego siłownika do uniwersalnej instalacji? Oczywiście z pomocą przekaźnika, żeby nie obciążać za bardzo centralki.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Tego jestem świadom, ale nie wiem czy konieczna będzie wymiana całej klamki bagażnika czy tylko sam mechanizm wystarczy kupić z wersji z c. zamkiem i podmienić?grg474 pisze:Musisz tylko dołożyć też mechanizm wkładki od wersji z centralem
Re: Uniwersalny centralny zamek, a bagażnik
Witam,tak jak napisał grg474 dokładasz mechanizm wkładki z.c. samej klamki nie ma potrzeby wymiany.
Znając życie samego mechanizmu nie kupisz,dostępny będzie jako całość z klamką.
Mechanizm wkładki przekładasz do swojej i "będzie pan zadowolony"
edit: http://olx.pl/oferta/klamka-tylna-golf- ... e78de5ccc7" onclick="window.open(this.href);return false;
Znając życie samego mechanizmu nie kupisz,dostępny będzie jako całość z klamką.
Mechanizm wkładki przekładasz do swojej i "będzie pan zadowolony"
edit: http://olx.pl/oferta/klamka-tylna-golf- ... e78de5ccc7" onclick="window.open(this.href);return false;
ok, ale w takim wypadku wkładkę też muszę przełożyć czy da radę sam mechanizm a wkładka zostaje moja? Co z kluczem i zamkiem w takiej sytuacji?amatorek pisze:Mechanizm wkładki przekładasz do swojej i "będzie pan zadowolony"
Przyznam szczerze, że nie znam wkładki bez c.z.Mniemam że jest to samo co z c.z.DemptD pisze: czy da radę sam mechanizm a wkładka zostaje moja?
Po prostu ściągasz to metalowe zabezpieczenie wraz ze sprężynką (nacisnąć, obrócić w lewo lub prawo musi to zejść) jest trochę zabawy z tym ,następnie (po wcześniejszym rozebraniu) zakładasz mechanizm z z.c.
Istotna jest "podkładka z kołnierzem" z otworem z boku do którego wkładamy ramię siłownika.
Udanej zabawy.
Pozdrawiam
Jutro powinno wszystko przyjść to pewnie się za to zabiorę i zobaczę o co chodzi i porównam oba zamki i w weekend pewnie wezmę się za montaż tego