Co to za wtyczka? Co to za kabelek?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, nie wiem czy dobry dział ale piszę tutaj. Mógłby mi ktoś powiedzieć do czego służy wtyczka poniżej i ten luźny kabelek?
Samochód to Golf 3 1,6 LPG AEE
Tutaj wtyczka:
Niżej ten kabelek:
Samochód to Golf 3 1,6 LPG AEE
Tutaj wtyczka:
Niżej ten kabelek:
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jest to zlacze diagnostyczne komputera od gazu, Kabel (patrzac po kolorze) to zapewne jakis kabel masowy ale skoro obciety a nie urwany to nie masz sie czym przejmowac no chyba ze cos niepokojacego dzieje sie z autem.
Re: Co to za wtyczka? Co to za kabelek?
Dzięki za odpowiedź
Auto gaśnie po chwili jak odpale na benzynie. Parę sekund chodzi i gaśnie. Jak trzymam gaz to tak jakby silnik dostaje jakiejś czkawki, dusi się ale w końcu wskakuje normalnie na obroty i chodzi. Nie wiem od czego to może być. Dzieje się tak tylko jak silnik jest całkiem zimny, np. pierwsze odpalenie rano.
Auto gaśnie po chwili jak odpale na benzynie. Parę sekund chodzi i gaśnie. Jak trzymam gaz to tak jakby silnik dostaje jakiejś czkawki, dusi się ale w końcu wskakuje normalnie na obroty i chodzi. Nie wiem od czego to może być. Dzieje się tak tylko jak silnik jest całkiem zimny, np. pierwsze odpalenie rano.
Gdzie jest ten czujnik i jak można go sprawdzić?
To ten czujnik przy chłodnicy czy ten pod aparatem zapłonowym?
To ten czujnik przy chłodnicy czy ten pod aparatem zapłonowym?
Odpiąłem czujnik pod aparatem zapłonowym, odpaliłem auto, ładnie wskoczyło na 1200 obrotów, samochód od razu reagował na dodanie gazu. Czyli wychodzi na to, że czujnik zepsuty? Jak się ten czujnik wymienia? I jaki kupić, bo czytałem sporo opinii i co ktoryś po prostu nie działa..
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wedlug etki albo czarny albo zolty. Trzeba spuscic plyn i bez problemu go wymienisz.
Re: Co to za wtyczka? Co to za kabelek?
Czujnik wymieniony. Auto ładnie odpala i ładnie chodzi.
Natomiast mam problem z gazem. Na LPG czuć że chodzi nie równo, tzn szarpie buda, i jak jadę, trzymając lekko gazu to czuć takie szarpniecia. Co to może być?
Natomiast mam problem z gazem. Na LPG czuć że chodzi nie równo, tzn szarpie buda, i jak jadę, trzymając lekko gazu to czuć takie szarpniecia. Co to może być?