mały prąd w żarówce w bagażniku.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- golfindzer
- Użytkownik
Cześć koledzy. Mam pytanie. Chodzi o to że w bagażniku w żaroweczce mam tylko nie całe 8v prądu, i prawie nie świeci ta żarówka, co to może być za przyczyna?, i dodam jeszcze że świeci tylko żarówka po otwarciu któryś drzwi. Wtedy też rusza całe oświetlenie w samochodzie. Macie jakieś pomysły na diagnozę.
Re: mały prąd w żarówce w bagażniku.
Żarówka w bagażniku świeci po otwarciu tylko drzwi a nie klapy bagażnika?
- golfindzer
- Użytkownik
TaK. Dokładnie tak. Po otwarciu klapy to tylko się żarzy lekko. A dopiero jak otworze drzwi to świeci pełno mocą, i jest 12 napięcie.
- golfindzer
- Użytkownik
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
To sprawdź (musisz pokombinować) czy w sytuacji kiedy nie działa oświetlenie bagażnika, nie działa również np oświetlenie pod osłona przeciwsłoneczną...a może próba uruchomienia tej lampki włączy światełko w bagażniku
Nie wiem jak to sprawdzisz...ale nie otwieraj drzwi, bo to sprawia że oświetlenie bagażnika zaczyna działać
Jeśli lampka pod osłona przeciwsłoneczną także nie działa lub spowoduje zapalanie się lampki w bagażniku - moim zdaniem winny komfort
Nie wiem jak to sprawdzisz...ale nie otwieraj drzwi, bo to sprawia że oświetlenie bagażnika zaczyna działać
Jeśli lampka pod osłona przeciwsłoneczną także nie działa lub spowoduje zapalanie się lampki w bagażniku - moim zdaniem winny komfort
- golfindzer
- Użytkownik
Co do osłony przeciwsłonecznej to tam, jak stoję na postoju i nie mam kluczyka w stacyjce, to się tylko żarzą lekko, dopiero po włożeniu kluczyka i przekreceniu na zapłon zaczynają świecić pełną mocą.
- golfindzer
- Użytkownik
Możliwe, bo zawsze jak siedzę w samochodzie albo otworze drzwi i dłuższą chwilę są otwarte, i po chwili gaśnie całe oświetlenie w samochodzie, to akurat objaw dobry, ale jest taki dziwny dźwięk jakby właśnie z modułu komfortu takie pykniecie, albo strzał taki cichy.