tyle że do zamka woda może dostać się jedynie przez źle wklejoną szybę lub przelotki między klapą a budą. ..uszczelka wkoło klapy nie ma nic do tego...a i wymiana uszczelki nie naprawi Ci zamka.
ja twierdzę aby zainteresować się spryskiwaczem...jak o używasz to psika na środek szyby czy kręci się razem z wycieraczką?
Alarm sam się włącza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Alarm sam się włącza
Kręci się razem z wycieraczką, dziś sprawdziłem. A jak sprawdzić jego szczelność? I czy taśma termoizolacyjna albo silikon wystarczą, aby tymczasowo uszczelnić bagażnik, póki nie znajdę dokładnej przyczyny?
Co do zamka to on działa (mimo że trochę nadgniły) i chyba mógłbym wymienić go za jakiś czas, jeśli klapa zacznie być szczelna. Swoją drogą dziwne, że alarm się włącza, skoro odłączyłem centralny zamek od bagażnika i przez jakieś 2 tygodnie był spokój.
Co do zamka to on działa (mimo że trochę nadgniły) i chyba mógłbym wymienić go za jakiś czas, jeśli klapa zacznie być szczelna. Swoją drogą dziwne, że alarm się włącza, skoro odłączyłem centralny zamek od bagażnika i przez jakieś 2 tygodnie był spokój.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Alarm sam się włącza
no to masz uszkodzony spryskiwacz. ..i bankowo cieknie.bianco90 pisze:Kręci się razem z wycieraczką
Alarm sam się włącza
Elektryk podłączył auto do kompa, wyszedł błąd zamka w drzwiach kierowcy. Zamek został wymieniony i jak na razie alarm się nie włącza (odpukać). Jak się włączy, to wymienię spryskiwacz.