Do czego to może służyć.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Do czego to może służyć.
Witajcie,
mam w swojej IV dwa przyciski podgrzewania szyb. Jeżeli włącze fabryczny to grzeją lusterka i szyba tył, a pod drugi włącznik podpięte są 3 kable. ( foto niżej) Idą one pod kierownicą i się rozchodzą tak jakby w fabryczne wiązki, Po włączeniu tego dodatkowego przycisku zapala się tylko dioda w nim, a lusterka i szyby nie grzeją. Dodatkowo mam poprowadzony jakiś kabel leżał sobie pod zapalniczką czyżby ktoś podprowadził napięcie ze stacyjni do gniazda zapalniczki, ale nie podłączył?
Foto włącznika
foto kabla pod zapalniczką łączy on się w kokpicie z czerwonym kablem i idzie jak by w kierunku biezpieczników
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/412/4920064_DSC_0133.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
mam w swojej IV dwa przyciski podgrzewania szyb. Jeżeli włącze fabryczny to grzeją lusterka i szyba tył, a pod drugi włącznik podpięte są 3 kable. ( foto niżej) Idą one pod kierownicą i się rozchodzą tak jakby w fabryczne wiązki, Po włączeniu tego dodatkowego przycisku zapala się tylko dioda w nim, a lusterka i szyby nie grzeją. Dodatkowo mam poprowadzony jakiś kabel leżał sobie pod zapalniczką czyżby ktoś podprowadził napięcie ze stacyjni do gniazda zapalniczki, ale nie podłączył?
Foto włącznika
foto kabla pod zapalniczką łączy on się w kokpicie z czerwonym kablem i idzie jak by w kierunku biezpieczników
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/412/4920064_DSC_0133.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Do czego to może służyć.
Golf IV wychodził z grzaną przednią szybą? Mam wszystkie szyby ori i chyba powinny być w grzanej takie nitki? U mnie ich brak.
- Chrzanek`
- Forum Master
- Kontakt:
Do czego to może służyć.
W IV nie było przednich grzanych szybek. Mi się wydaje, że ktoś może kiedyś sobie coś podciągnął pod ten włącznik.
Nie wiem co dokładnie mogło to być, ale po wciśnięciu uruchamiało daną rzecz czy procedurę czy ki chuy wie :p
Nie wiem co dokładnie mogło to być, ale po wciśnięciu uruchamiało daną rzecz czy procedurę czy ki chuy wie :p
Mój sklep internetowy
Kliknij, a zostaniesz przeniesiony do mojego tematu
1.8t 4motion - R32 body - 213HP - oem+
http://bit.ly/sklep-fm_world
Mój sklep internetowy
-
- Mały gagatek
Do czego to może służyć.
W dalszej części poszukiwań kable idą... Tutaj widać 3 kable wychodzące z tej kostki jeden tj czerowny idzie sobie pod popielniczkę i leży luźno, brązowy wnioskuje, ze to masa, a czarny przechodzi przez bezpiecznik ,aż do przekażnika na foto nr 53
Jakieś pomysły?
Jakieś pomysły?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Do czego to może służyć.
Jeden kabel przy włączniku - ten idący przez bezpiecznik - to zasilanie po stacyjce.
Drugi to masa
Trzeba sprawdzić gdzie idzie trzeci kabelek...być może nigdzie - dodatkowe urządzenie mogło zostać zdemontowane.
Drugi to masa
Trzeba sprawdzić gdzie idzie trzeci kabelek...być może nigdzie - dodatkowe urządzenie mogło zostać zdemontowane.
-
- Mały gagatek
Do czego to może służyć.
Ten 3 kabelek (widoczny na foto jest czerwony i złączony prawdopodobnie do przedłużenia z czarnym) leży sobie luźno pod popielniczką.
Czyli może być tak, ze jak podłącze ten kabel z zasilaniem popielniczki to będę mógł go (zasilanie) wł i wył poprzez przycisk?
Czyli może być tak, ze jak podłącze ten kabel z zasilaniem popielniczki to będę mógł go (zasilanie) wł i wył poprzez przycisk?
-
- Mały gagatek