Lokalizacj bezpieczniki w skrzynce przekaźnikowej nad peda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie,
przestały działać mi szyby, central i oświetlenie wnętrza, więc klasyka.
Wiem co powinienem zrobić tylko nie mogę zlokalizować skrzynki przekaźnikowej nad pedałami. Znalazłem obok pedałów (nad) coś takiego:
Jednak tam nie ma żadnych bezpieczników... Szukałem na : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2351489.html" onclick="window.open(this.href);return false; i tutaj kolega "grala1" napisał że: "Masz uszkodzony bezpiecznik.
Sprawdź bezpieczniki w skrzynce przekaźnikowej nad pedałami - bezpiecznik "C"."
Ja się pytam gdzie jest do cholery bezpiecznik "C"?? Toż tam nic takiego nie występuje pod plastikami...
Wg Książki: Instalacje elektryczne-Golf IV - jest coś takiego:
Bezpieczniki w dolnej części
skrzynki przekaźników
A Regulacja położenia fotela
B wolny
C Elektryczne podnośniki szyb,
centralny zamek
Znów bezpiecznik "C".
Może ktoś zapodać fotkę, opis, cokolwiek bym się tam dostał i to wymienił?
Pozdrawiam.
przestały działać mi szyby, central i oświetlenie wnętrza, więc klasyka.
Wiem co powinienem zrobić tylko nie mogę zlokalizować skrzynki przekaźnikowej nad pedałami. Znalazłem obok pedałów (nad) coś takiego:
Jednak tam nie ma żadnych bezpieczników... Szukałem na : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2351489.html" onclick="window.open(this.href);return false; i tutaj kolega "grala1" napisał że: "Masz uszkodzony bezpiecznik.
Sprawdź bezpieczniki w skrzynce przekaźnikowej nad pedałami - bezpiecznik "C"."
Ja się pytam gdzie jest do cholery bezpiecznik "C"?? Toż tam nic takiego nie występuje pod plastikami...
Wg Książki: Instalacje elektryczne-Golf IV - jest coś takiego:
Bezpieczniki w dolnej części
skrzynki przekaźników
A Regulacja położenia fotela
B wolny
C Elektryczne podnośniki szyb,
centralny zamek
Znów bezpiecznik "C".
Może ktoś zapodać fotkę, opis, cokolwiek bym się tam dostał i to wymienił?
Pozdrawiam.
-
- Forum Master
Re: Lokalizacj bezpieczniki w skrzynce przekaźnikowej nad pe
Miałem ten sam problem i okazało się że bezpiecznik. Znajdź sobie rozpiskę wszystkich bezpiecznikow w G4 i sprawdzaj wszystkie które się wiążą z modułem komfortu Czyli szyby, lusterka, fotele, oświetlenie, alarm, centralny zamek. U mnie po wymianie bezpiecznika musiałem adoptować pilota od centralnego jeszcze raz. 10 min roboty z Vag'iem.
Wysłane z mojego D5503
Wysłane z mojego D5503
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
no przecież na foto widać właśnie "skrzynkę przekaźnikową nad pedałami"...chris2611 pisze:nie mogę zlokalizować skrzynki przekaźnikowej nad pedałami
ja na zdjęciu widzę...z prawej strony, pod przekaźnikiem 389chris2611 pisze:Ja się pytam gdzie jest do cholery bezpiecznik "C"?? Toż tam nic takiego nie występuje pod plastikami...
PS bezpieczniki w skrzynce z bezpiecznikami też wypadałoby sprawdzić...np 10 albo 14 - zależy jaki rocznik
...ogólnie jest kilka bezpieczników związanych z komfortem
Panowie,Qto pisze:no przecież na foto widać właśnie "skrzynkę przekaźnikową nad pedałami"...chris2611 pisze:nie mogę zlokalizować skrzynki przekaźnikowej nad pedałami
ja na zdjęciu widzę...z prawej strony, pod przekaźnikiem 389chris2611 pisze:Ja się pytam gdzie jest do cholery bezpiecznik "C"?? Toż tam nic takiego nie występuje pod plastikami...
PS bezpieczniki w skrzynce z bezpiecznikami też wypadałoby sprawdzić...np 10 albo 14 - zależy jaki rocznik
...ogólnie jest kilka bezpieczników związanych z komfortem
nie wypadało mi o tym pisać bo to aż wstyd i oczywista oczywistość, że wszystkie bezpieczniki sprawdzone... Od tego zacząłem zabawę. Nie mogę się nawet połączyć VCDS-em z modułem komfortu żeby odczytać co się spier.....niczyło.
Pod przekaźnikiem 389 to jest ten bezpiecznik C? Wyjmowałem nawet to coś, ale tam nie widać żadnego "drucika" który miałby się przepalić....
- Qto
- _
- Kontakt:
no nie widać...sprawdź czy bezpiecznik jest dobry
Bezpiecznik niestety ok.Qto pisze:no nie widać...sprawdź czy bezpiecznik jest dobry
Niestety bo dalej nie wiem co mu jest...
Wysłane z Wielkiego Zderzacza Hadronów
- Qto
- _
- Kontakt:
jeśli bezpieczniki ok...to trzeba wziąć miernik i pomierzyć zasilania
Na komforcie?Qto pisze:jeśli bezpieczniki ok...to trzeba wziąć miernik i pomierzyć zasilania
gdzie jeszcze?
Wysłane z Wielkiego Zderzacza Hadronów
-
- Forum Master
a bezpiecznik "C" to stwierdziłeś że sprawny "bo nie widać drucika"?
Jeśli nie możesz się połączyć z komfortem to albo sie zjarał albo nie dochodzi prąd.
W moim przypadku nie dochodził prąd, jeden bezpieczniczek-szybka wymiana-adaptacja-działa.
Jeśli nie możesz się połączyć z komfortem to albo sie zjarał albo nie dochodzi prąd.
W moim przypadku nie dochodził prąd, jeden bezpieczniczek-szybka wymiana-adaptacja-działa.
Sprawdzałem omomierzem i w trybie sygnału. Było przejście więc cały.dany_47 pisze:a bezpiecznik "C" to stwierdziłeś że sprawny "bo nie widać drucika"?
U Ciebie ten właśnie zielony się sfajczył?
Może być gdzieś źle masa podpięta? Parrota podłączałem.
Może po prostu odłącz akumulator na jakiś czas. Miałem przypadek że bezpieczniki były ok wszystkie napięcia dochodziły a komfort milczał jak zaklęty. ( Jak masz radio oryginał to wiadomo musisz wklepać kod ( propo radia ori jak diagnozuję je też muszę odłączać aku lub radio po diagnozie, bo inaczej nie działa kamera cofania ).
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7
Zrobiłem już to... Odłączyłem aku, poszedłem na obiad i wróciłem po godzinie. Dalej cisza w zamkach, oświetleniu itp...rotkeh pisze:Może po prostu odłącz akumulator na jakiś czas. Miałem przypadek że bezpieczniki były ok wszystkie napięcia dochodziły a komfort milczał jak zaklęty. ( Jak masz radio oryginał to wiadomo musisz wklepać kod ( propo radia ori jak diagnozuję je też muszę odłączać aku lub radio po diagnozie, bo inaczej nie działa kamera cofania ).
-
- Forum Master
u mnie mały bezpiecznik w skrzynce w lewym panelu kierowcy sie zjarał.
też wstępnie jak sprawdzałem to wszystkie były dobre
dopiero z rozpisanymi bezpiecznikami sprawdziłem wszystkie które łączyły się z komfortem i udało się znaleźć przyczynę.
ten obrazek mi pomógł [wydrukuj sobie i wrzuć do bagażnika czy schowka]
też wstępnie jak sprawdzałem to wszystkie były dobre
dopiero z rozpisanymi bezpiecznikami sprawdziłem wszystkie które łączyły się z komfortem i udało się znaleźć przyczynę.
ten obrazek mi pomógł [wydrukuj sobie i wrzuć do bagażnika czy schowka]
- Qto
- _
- Kontakt:
rozpiska rozpiską - są w nich różnice w zależności od rocznika