Na jaki licznik z FIS mogę zmienić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich.
Posiadam golfa z 2000r 1.4 16V. Obecnie jest w nim licznik o nr 1J0920802, czyli wiem, że mam CAN. Na jaki licznik z FIS, o jakim numerze mogę zmienić? Czy z Passata b5 jakiś podejdzie?
Posiadam golfa z 2000r 1.4 16V. Obecnie jest w nim licznik o nr 1J0920802, czyli wiem, że mam CAN. Na jaki licznik z FIS, o jakim numerze mogę zmienić? Czy z Passata b5 jakiś podejdzie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jaki chcesz, najlepiej z benzyny, z Passata po modyfikacjach wsadu także podejdzie
-
- Nowicjusz
A o jakim numerze szukać żeby było najmniej roboty? Czytałem coś o immo 2 i immo 3. Czym to się różni?
- Zero_Gravity
- Użytkownik
W obecnym liczniku masz immo2. Możesz zmienić sobie na 1J0 / 1J5 920 825 lub 845. Jednak na immo2 nie będziesz mógł chyba sobie aktywować takich funkcji jak powitanie, rkm, podświetlanie wskazówek po zapłonie. Zaś zmiana na immo3 wiąże się z tym, że może Ci się świecić kontrolka od poduszek. Liczniki z immo3 to 1J0 / 1J5 920 826 lub 846. Angliki mają 9 zamiast 8. Wtedy możesz sobie te funkcje aktywować Przekładka immo2 na immo3 jest najprostsza. Wyciągasz stary, wkładasz nowy. Ściągasz z niego pin oraz wsad. Wsad sobie modyfikujesz. Możesz nim VIN zmienić, uaktywnić kilka funkcji i ustawić przebieg taki, jaki miałeś na starym liczniku. Później wgrywasz wsad i kodujesz kluczyki ściągniętym pinem
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w aucie z 2000r nie będzie się swiecila kontrolka poduch po zmianie na immo3ì
-
- Nowicjusz
Ooo właśnie o to mi chodziło! jeszcze jedno pytanie: jestem mechanikiem, ale elektroniką się nie bawię. Dam radę to ogarnąć sam? Jakie kable i programy będą potrzebne?
- Zero_Gravity
- Użytkownik
Najbezpieczniej byłoby dla Ciebie kupić sobie kabel z RS232, zakładając, że masz lapka z portem RS232.
http://viaken.pl/pl/vag-kkl-line-kabel- ... -piny.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I do tego byłby Ci jeszcze potrzebny VAG EEPROM Programmer (najlepiej w wersji 1.19g). Ten program będzie Ci potrzebny do ściągnięcia pinu, by móc zakodować kluczyki oraz do przerobienia wsadu - wklepać poprawny VIN, dodać jakieś funkcje i zmienić przebieg Po zrobieniu tego wszystkiego, możesz użyć Vag-com'a (może być w wersji 311), żeby zakodować kluczyki
http://viaken.pl/pl/vag-kkl-line-kabel- ... -piny.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I do tego byłby Ci jeszcze potrzebny VAG EEPROM Programmer (najlepiej w wersji 1.19g). Ten program będzie Ci potrzebny do ściągnięcia pinu, by móc zakodować kluczyki oraz do przerobienia wsadu - wklepać poprawny VIN, dodać jakieś funkcje i zmienić przebieg Po zrobieniu tego wszystkiego, możesz użyć Vag-com'a (może być w wersji 311), żeby zakodować kluczyki