Po przekręceniu kluczyka znika napięcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Moje auto to golf 3 1.6 ABU
Przy włączeniu zapłonu wszystkie kontrolki normalnie się zapalają ,a gdy przekręce do końca stacyjkę znika całe napięcie, co gorsze kiedy wyłączę zapłon nadal jest to samo. Dopiero po odłączeniu i podłączeniu akumulatora wraca napięcie.
Moje auto to golf 3 1.6 ABU
Przy włączeniu zapłonu wszystkie kontrolki normalnie się zapalają ,a gdy przekręce do końca stacyjkę znika całe napięcie, co gorsze kiedy wyłączę zapłon nadal jest to samo. Dopiero po odłączeniu i podłączeniu akumulatora wraca napięcie.
Nie kontrolki normalnie się palą a po przekreceniu juz nie i radio też zero napięcia
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kontrolki dużo prądu nie potrzebują , a próba odpalenia pobiera sporo. klakson działa ok , czy "ledwie zipie" ? ,
Re: Po przekręceniu kluczyka znika napięcie
Na zapłonie działa po przekręceniu już nie , dziwne troche bo dopiero co akumulaotr naładowany a wcześnie wszystko ok byłoSteryd126 pisze:kontrolki dużo prądu nie potrzebują , a próba odpalenia pobiera sporo. klakson działa ok , czy "ledwie zipie" ? ,
-
- VWGolf.pl Killer
czy posiadasz w nim oryginalny alarm?...puszka czarna z napisem RdW za włacznikiem świateł...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Po przekręceniu kluczyka znika napięcie
Szczerze to nwm pilota nigdy do niego nie miałem ale tej puszki nigdy nie szukałem, jutro zobaczę czy jest coś takiegobioly05011 pisze:czy posiadasz w nim oryginalny alarm?...puszka czarna z napisem RdW za włacznikiem świateł...
Niewiem czy to może mieć związek, ale zapala się również symbol In 02 na liczniku kilometrów
-
- VWGolf.pl Killer
jest to przegląd/inspekcja druga,jest tez in 01,jak również OIL musisz to skasować ręcznie...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Możesz spróbować zmienić przekaźnik styku X - on odcina prawie wszędzie napięcie podczas rozruchu, może być uszkodzony. Na schemacie jest oznaczony jako R4. KLIK
Zmieniłem przekaźnik i okazało się że to on był winny. Dzięki za pomoc