Bagażnik nie zamyka się

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

piecyk7
Nowicjusz
Nowicjusz

Bagażnik nie zamyka się

Post autor: piecyk7 » pn sty 18, 2016 18:43

Witam,

Po przejrzeniu różnych postów na forum na temat problemów z centralnym, bagażnikiem itp, nie znalazłem akurat takiego, który by odpowiadał "symptomom" mojego Golfa IV Variant.
Otóż nie mogę zamknąć bagażnika (ani przez pilota/centrala, ani z kluczyka). Klapa oczywiście się domyka, nie blokuję, ale bagażnik może zostać w każdej chwili otwarty electro switchem na klapie.
Centralny wydaję się działać ponieważ naciskając przycisk blokady drzwi na panelu przy drzwiach kierowcy, bagażnik zamyka się, ale niestety automatycznie otwiera się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Pytanie brzmi, cóż to może być? Spotkaliście kiedyś podobne objawy? No i czy nie ma opcji zamknięcia bagażnika normalnie z kluczyka? Przekręcenie w lewo powoduje otwarcie bagaznika, a w prawo, otwarcie reszty samochodu. Przeciez przy awarii elektrtyki/centralnego powinna być możliwość zamknięcia auta/bagażnika przy pomocy samego kluczyka. Czy w ogole nie ma takiej opcji czy moze mam jakos zblokowany zamek? Wolałbym już żeby się nie otwierał niż mieć bagażnik cały czas otwarty :/
Z góry dzięki za pomoc i wszelkie porady!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”