Witam
potrzebuje pomocy od znawcy tematu.Szukam pomocy na temat jak wymienić sonde lambda w golfie III 1.8.Kupiłem golfa III 1.8 CL oznaczenie silnika ADZ silnik nie posiadał sondy lambda w instalacji brakowało kostki do [podłaczenia tej sondy, zakupiłem nowa sonde Bosch oraz kostke do instalacji. Mam teraz problem ponieważ kable z instalacji różnia sie kolorami od sondy. Sonda posiada kable o kolorach:dwa białe jeden szary,oraz jeden czarny,a instalacja do podłaczenia sondy posiada kable: jeden biały,jeden biało-czerwony, brazowy oraz żółty. Niewiem który kabel jest sygnałowy ,które sa do grzałek a który do masy, co sie moze stać jak podłącze te kable odwrotnie. Mam schematy ściągnięte z neta niby jak to podłączyć... no ale nic z tego nie wiem. Da sie to na jakiś chłopski rozum wytłumaczyć...? Bez tej sondy nie da sie jęzdzic poniewarz golf stracił na mocy (muł) obroty są nierówne a co najważniejsze to pali chyba z 25 litrów jak jest zimny masakra...POMOCY
Wymiana sondy lambda w golfie III 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- VWGolf.pl Killer
Wymiana sondy lambda w golfie III 1.8
więc tak biały z wiązki do czarnego z sondy,żółty do szarego,brązowy i bialo/czer do grzałki do białych nie ważne jak podepniesz...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz