witam od jakiegoś czasu zauważyłem że mój golf IV ahf 98r highline nie chce odpalić po np 3 dniach stania na dworze ,odłaćzyłem radio bo myślałem ,że to one ciagnie .nie stety dalej jest coś nie tak , ładowanie jest 14.40v wiec w normie ,akumulator nowy 74 AH Varta silver dalej sie rozładowuje ,że auta po 3 dniach nie można odpalić ,jedynie z przewodów i odpala z pół obrotu . dodam ,że jak odłacze moduł komfortu to odpala normalnie nawet i po 4 dniach
na vagu znalazłem taki błąd w module : 01032 central locking key switch passenger side : lock 29-00 short to ground(da sie go skasowac ale po ponownym logowaniu vaga wyskakuje ponownie) . dodam że koło zamka tych drzwi jest wgniecenie (wgniecona klamka ) na parkingu jakiś czas temu ktoś mi tak załatwił ,drzwi otwieraja sie normalnie ale czasem rygiel zamka nie odbija do konca i kilka razy musze pilota nacisnac zeby otworzyl calkowice .do ogarniecia ale czy to moze ciagnąc taki prąd ? , dodam ,że z kluczyka nie moge otworzyć bo zepsute sa wkladki . czy może coś jest ,że sie styka przez to i ciagnie ?
ps : lampki wszystkie z auta powyciagane z drzwi ,podsufitki z bagażnika itp więc to nie to bo dalej po 3 dniach auta nie odpale
dodatkowo dziś w bonusie wyskoczył błąd abs ( wczesniej nie bylo go i tak nagle) bład abs nr 01312 którego nie da sie skasować
wyładowuje akumulator ( i to nie radio )
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Ostatnio zmieniony wt lis 10, 2015 12:43 przez VW_seller, łącznie zmieniany 1 raz.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- VWGolf.pl Killer
błąd 01032 jest to błąd zamka centralnego strona pasażera a dokładnie chodza o przełącznik w zamku zwarcie do masy rozbierz drzwi odczep kostkę i sprawdź za kilka dni...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Albo cala furtkę odłączyć...wtyczka jest w progu, zaraz przy schowku pasażera. Jak się poprawi to wtedy szczegółowo szukać w drzwiach
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
a blad abs to 1312 .wpisalem 2x ten sam .wie ktos czemu tak nagle to wyskoczylo?
Bylem odlaczyc ta wtyczke .cale odlaczylem .dodam ze na dole styk byl zasniedzialy .no nic zobaczymy na 3 dni znowu.zostawie go i sie okaze .
A mam dodatkowe pytanie .da rade przez vaga wylaczyc fabryczny alarm? Bo mi nie potrzebny a to dodatkowe pewnie zuzycie pradu.
Bylem odlaczyc ta wtyczke .cale odlaczylem .dodam ze na dole styk byl zasniedzialy .no nic zobaczymy na 3 dni znowu.zostawie go i sie okaze .
A mam dodatkowe pytanie .da rade przez vaga wylaczyc fabryczny alarm? Bo mi nie potrzebny a to dodatkowe pewnie zuzycie pradu.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
więc tak po podłaczeniu miernika na zamkniętym aucie po A ustawione na 10 ( miernik wpiety pomiedzy klemą minusową a minusem na aku ) pokazuje przez chwile pobór 0.340-0360 ale po chwili pokazuje 0.140-0.120 to tragedii nie ma choć podobno powinno spaść do 0.050 ??
jak to odłaczyłem to auta wogóle zamknąc nie mogłem, popsikałem ISOL-em ,nie wiem czy coś pomogło ?Qto pisze:Albo cala furtkę odłączyć...wtyczka jest w progu