Jestem szczęśliwym posiadaczem VW golf 2 i jestem po przekładce z 1,6 na 2.0 8v 2e ( nie jak w większości ABF). Posiadam problem natury technicznej gdyż wiązka silnika jaką posiadam wraz ze sterowanie do tego silnika została brzydko mówiąc zwieśniaczona ( poklejona w kilku miejscach na taśmę do pakowania , np. wąż gumowy naciągnięty na przewody, przewody głośnikowe w miejscu gdzie być nie powinny itp.) Usunąłem prawie wszystkie dolegliwości jest ok teraz golf ma mniejsze prawdopodobieństwo samozapłonu ale do rzeczy. Czy mógł bym was prosić żeby ktoś z was zrobił mi fotkę przewodów na wtyczce która łączy sondę lambda (całej wtyczki żeby było widać kolory kabli ale nie od strony sondy tylko te przewody co idą do styczki do kompa i najlepiej wtyczki od kompa albo opis do których pinów wchodzą te przewody. Chodzi mi o to że we wiązce są 3 przewody w izolacji i nie wiem gdzie przychodzi czarny przewód przychodzi. Może jak poprzedni magik użył by lutownicy zamiast skręcać przewody było by po problemie ale cóż. Pisze do was bo wszystkie schematy elektryki nie opisują do których ponów przychodzą te przewody od sondy (czarny ) i czy te 3 przewody są w fabrycznej izolacji czy to po prostu magia poprzednika. Był bym bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. technobox1@wp.pl