Zamiana z zegarka na obrotomierz

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Strusiu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Strusiu » śr paź 07, 2015 17:31

Siemka, w moim mk2 siedzi zegarek chciałbym go wymienić na obrotomierz...
Mam pytanie czy po wyjęciu licznika z auta będę mógł wyjąć cały mechanizm zegarka a umieścić tam obrotomierz oczywiście ori.
Zegarek i tak nie chodzi a wolałbym obrotomierz :)
Szukałem już podobnych tematów trafiłem na jeden żeby przełożyć prędkościomierz do nowego licznika a przekładki zegarka na obrotomierz nie znalazłem a jeśli jest taki temat proszę o link :)

Awatar użytkownika
Radzio0018
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Radzio0018 » śr paź 07, 2015 17:57

Zapewne da się przełożyć "wnętrzności" z licznika z obrotkiem do licznika z zegarkiem analogowym , ale zauważ, że licznik który posiada obrotomierz , na środku w miejscu stanu paliwa posiada cyfrowy zegarek. Estetycznie może to nie zbyt dobrze wyglądać ponieważ zegarek jest mniejszy niż skala paliwa więc jest zrobiony mniejszy otwór. Gdy założysz ten zegarek do licznika w którym go nie było , będzie on w całości odsłonięty. Polecam zrobić tak , że gdy kupisz licznik z obrotomierzem to przełóż do niego tylko prędkościomierz ze swojego licznika i problem z głowy ... :bajer: Co ważniejsze , jest z tym o wiele mniej roboty ...

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » czw paź 08, 2015 09:58

Nie da rady na tasmie jest inny pinot

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”