Podświetlenie zegarów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podświetlenie zegarów
Witam forumowiczów. Dzis jadąc po zmroku zauwazylem taki mały problem. Podczas jazdy zaczeło mrugac mi podswietlenie zegarka. Podkreslam ze chodzi o sam zegarek (czasomierz) reszta podswietlenia zegarów jest OK. Czy ktos spotkał sie z czymś takim? Co moze byc przyczyną? Co prawda w dzien to nie przeszkadza ale nocą jest dosyć irytujące
Podświetlenie zegarów
albo siada dioda albo zimne luty. Wyjmujesz licznik, wypinasz płytkę zegarka i obadaj/wymień
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Podświetlenie zegarów
Hmm... mam jeszcze jedno pytanie, czy przecietny amator da sobie rade z naprawą? Gamoniem nie jestem ale z elektroniki to raczej u mnie slabo
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Podświetlenie zegarów
Najlepiej rozebrać - nie jest trudno - i samemu zobaczyć jak to wygląda, wtedy ocenić swoje możliwości.
Podświetlenie zegarów
Troche sie boje zdejmowania wskazówek i potem prawidłowego załozenia (zeby zegary nie przeklamywaly) ale chyba w sobote spróbuje sie do tego dobrać. Dzisiaj podswietlenie zegarka praktycznie gasnie po kilku chwilach od włączenia swiateł... Czytałem ze po ponownym podłączeniu zegarów one sie jakos kalibrują czy cos.... nie kumam tego
Podświetlenie zegarów
Czy moze ktoś w skrócie napisac jak zdjąć i założyć wskazówki zegarów? Tak aby czegoś nie zepsuc no i aby po montarzu w aucie wskazania byly prawidlowe.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Podświetlenie zegarów
zdejmujesz ciągnąć w górę, możesz sobie pomóc kręcąc wskazówkami. Zakładasz wciskając, tylko nie za mocno...i kręcąc wskazówką w lewo ustawiasz ją na "0"...najpierw kręcisz aż poczujesz opór (w prawo nie będzie oporu) i dalej do pozycji startowej
Podświetlenie zegarów
Qto dziekuje za szybką i tresciwą odpowiedz. O to wlasnie mi chodzilo Jeszcze raz dzieki!
Podświetlenie zegarów
Nawiązując do mojego tematu mam jeszcze jedno wazne pytanie. Czy moze zna ktos dokladne parametry diod kątowych ktore podswietlają zegarek na desce z zegarami? Ktos pisał ze one są 12V, podobno nie ma takich... A moze ktos ma dokladny symbol??? Chce dokupic takie diody bo irytuje mnie mryganie tego zegarka... Czy wogóle dioda jak sie przepala to mryga?
Podświetlenie zegarów
viewtopic.php?t=305665" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=2&t=107049&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=2&t=107049&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Podświetlenie zegarów
Czy napiecie zasilania tych diod to 12V? A tak przy okazji mam takie pytanie. Wymontowalem zegary i zamontowalem bez odłączenia akumulatora. Teraz cos mi głupieje centralny zamek. Czy moglo miec to jakis wplyw? Podobno w zegarach jest imobilajzer. A moze uszkodzilem cos na plycie z zegarami? Otwieram z kluczyka drzwi a one po powrocie kluczyka w pozycje pionową znow sie zamykają. Czasem po wlozeniu kluczyka do stacyjki tez cos sie dzieje z silownikami centralnego.
Podświetlenie zegarów
maselek, bez VAG-a to wróżenie z fusów ... Podłącz - pokasuj błędy ... napisz czy wróciły , czy może objawy zniknęły .
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Podświetlenie zegarów
Haki masz racje. Podjade do znajomka na kompa. Potem usuniecie błędów i sie zobaczy. Dziekuje.