Poduszka pasażera uszkodzona i do wymiany
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mk4 2002r tdi 101KM. Paląca się kontrolka od kilku dni ( ta od airbag) na desce, sprowadziła mnie do fachowca.
Po vagu i innych urządzeniach, oraz rozkręceniu schowka ( pasażer) i wszystkich tam plastików, diagnoza uszkodzona ot Tak sobie poduszka powietrzna pasażera.
1. Używka OK 150zl
2. Nowa podobno ok. 1 tyś.
Elektryk w trakcie rozmowy stwierdził, że w tym roczniku brak wtyki do tej poduszki i tylko wymiana wchodzi w grę.
Czy ktoś wymieniał poduszkę pasażera i wie gdzie jest podłączona?
Ile czasu zajmuje i jaki może być koszt jej wymiany?
Dziękuję za ewent pomoc.
Po vagu i innych urządzeniach, oraz rozkręceniu schowka ( pasażer) i wszystkich tam plastików, diagnoza uszkodzona ot Tak sobie poduszka powietrzna pasażera.
1. Używka OK 150zl
2. Nowa podobno ok. 1 tyś.
Elektryk w trakcie rozmowy stwierdził, że w tym roczniku brak wtyki do tej poduszki i tylko wymiana wchodzi w grę.
Czy ktoś wymieniał poduszkę pasażera i wie gdzie jest podłączona?
Ile czasu zajmuje i jaki może być koszt jej wymiany?
Dziękuję za ewent pomoc.
-
- VWGolf.pl Killer
kolego sprawdź na alledrogo,ceny już od 40pln.,dodatkowo poduszka ma kostkę ,którą tylko trzeba wpiąć,druga sprawa skoro nie wystrzelona to jak może byc uszkodzona,być może kostka sie poluzowala i dlatego świeci,koles chce Cię naciągnąć na kasę,po założeniu drugiej trzeba skasować błąd,przy wymianie odpinamy aku ...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- VWGolf.pl Killer
przy poduszce...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Sama z siebie nie może się uszkodzić, ani wypiąć. Albo ktoś tam grzebał, albo auto jest bite i ktoś źle poskładał. Poza tym jak może być brak wtyku do tej poduszki? To co wg niego poduszka jest sterowana wi-fi czy blutufem? Bezsensu...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
Poduszka pasażera ale frontowa czy boczna w fotelu pasażera ? Ile masz poduszek pasażera i jaki jest jej błąd -odczytałeś ?
-
- VWGolf.pl Killer
nawet jeśli boczna to wtyczka jest prze samej poduszce,miałem kilka przypadków że wtyczka się wypięła ,nie wiem od czego to zależy, być może od kierowcy jak roi się bardzo na fotelu...
Problem w tym, że będziesz się zajmował poduchą pasażera frontową a błąd będzie dotyczył bocznej poduszki pasażera w jej fotelu - o to się rozchodzi abyś wiedział gdzie masz szukać usterki a nie na pałę grzebać jeśli już - teraz rozumiesz o co mi chodziło ?
-
- VWGolf.pl Killer
ja to wiem ,ciekawe czy kolega dark972 wie, ale to on powinien wiedzieć jaki miał błąd...nawet samo to że koleś mu liczy poduchę za 150 zeta...
No tak. Przecież pytanie dotyczyło kolegi dark972 jako założyciela tematu i mającego ten właśnie problem ale info było i jest znikome - poduszka pasażera - ale pytanie która ? Problem dotyczy Golfa IV więc nie zakładam problemu z poduchą kurtyny bocznej ale dwóch występujących w tym modelu - pasażera czołowej lub bocznej.
Poduszka jak najbardziej moze sama z siebie zlapac blad przez poluzowanie kostki... po 1.5 roku uzytkowania zapalila sie poduszka pasazera ni skad ni z owąd... podpinam vag coma kasuje blad, jeb z powrotem... otwieram klapke, wypinam wtyczke, psikam kontaktem, wpinam z powrotem, kostke izoluje tasma bo niepewnie siedziala i bangla rok
1.9 TDI - 90 KM - ALH POWER !!
"KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM W TDI"
"KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM W TDI"