centralny zamek nie chce zamykać wszystkich drzwi

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

whatson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: whatson » wt sie 11, 2015 15:24

Witam, mam następujący problem.
Otóż jakiś czas temu byłem zmuszony rozebrać zamek w drzwiach pasażera gdyż nie dało się otworzyć drzwi z klamki. Popsikałem WD40 i puściłem ze 2 krople oleju oczyściłem wszystkie zaśniedziałe części, poskładałem i wszystko było dobrze.

Jednak już po złożeniu zauważyłem następującą rzecz której nie było przedtem, Otóż kiedy z kluczyka chcę zamknąć drzwi od strony kierowcy to zamyka mi tylko drzwi od strony kierowcy i bagażnik, natomiast tych od pasażera nie chce zamknąć. Jeśli będę próbował zamknąć drzwi przekręcając kluczyk w drzwiach od strony pasażera to zamkną się poprawie wszystkie drzwi.
Jeśli zamknę drzwi od pasażera kołkiem to potem kręcąc kluczykiem w drzwiach od strony kierowcy to otworzy mi normalnie drzwi od strony pasażera.

Jakieś sugestie ? bo zmarnowałem dziś cały dzień i nie doszedłem o co chodzi.

muszkatobiasz
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: muszkatobiasz » wt sie 11, 2015 21:57

często blokuje się rygiel o tapicerkę spróbuj na zdjętej jak to nie pomoże to rozbiórka zamka i przejrzeć jeszcze raz bo coś blokuje lub gubisz powietrze

whatson
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: centralny zamek nie chce zamykać wszystkich drzwi

Post autor: whatson » śr sie 12, 2015 11:32

Na pewno nie powietrze. Jak miałem wyjęty zamek to kręciłem kluczykiem a kiedy zatkałem palcem wylot wężyka to dosłownie po 2 sekundach mechanizm przestawał pracować.

Rygiel też nie, bo znów jak był wyjęty i wisiał tylko na kablach to nie miało szans go nic zatrzymać. Trochę kończą mi się koncepcje niestety.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”