Witam.
Czy jest opcja wyłączenia kontrolki Airbag?
Jakaś zmiana w eepromie?
Czy w którymś z kanałów VAG ?
1J0 920 820B kontrolka Airbag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
CANGATEWAY > softcoding > zmioenić kodowanie z 00006 na 00002. Jeśli nadal będzie się kontrolka świecić to wtedy podać masę na pin 6 niebieskiej wtyczki licznika - kabel kolor brązowo/zielony
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

poduszki wg mnie nie zadziałają jeśli pali się kontrolka airbag (jak u mnie się zapaliła)
co gorsza, Vag-com 409-1 nie chce się kontaktować z tym module'm
więc nie mogę nic pomodyfikować ( a przegląd się zbliża) ratunku
)
co gorsza, Vag-com 409-1 nie chce się kontaktować z tym module'm
więc nie mogę nic pomodyfikować ( a przegląd się zbliża) ratunku

Ostatnio zmieniony czw paź 15, 2015 11:02 przez stateczny, łącznie zmieniany 1 raz.
zmień kodowanie, wyjmij licznik, wypnij przewód od airbag, wepnij inny i daj na masę. Zgasisz wtedy kontrolkę (jest to rozwiązanie dla zgaszenia kontrolki na przegląd)
Natomiast nie rozumiem ..
Natomiast nie rozumiem ..
stateczny pisze:Wag nie chce się kontaktować z tym module'm
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Re: 1J0 920 820B kontrolka Airbag
Tak, będą działały, bo wyłączasz tylko kontrolkę w liczniku, która nie działa prawidłowo ze względu na komunikację przez CAN. Sam tak miałem do czasu wymiany sterownika airbag na taki z obsługą CAN.Arnoldo pisze:Rozumiem, że poduszki nadal będą działać w razie "w" ??
Poduszki nie działają , gdy pali się kontrolka w przypadku błędu w sterowniku airbag. Jeśli nie możesz się połączyć ze sterownikiem to znaczy, że nie ma on zasilania, albo coś z linią diagnostyczną sterownika lub z samym sterownikiem. Tylko uważaj łącząc się starego typu interfejsami, bo lubią psuć sterowniki.stateczny pisze:poduszki wg mnie nie zadziałają jeśli pali się kontrolka airbag (jak u mnie się zapaliła)
co gorsza, Wag nie chce się kontaktować z tym module'm
więc nie mogę nic pomodyfikować ( a przegląd się zbliża) ratunku)
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Re: 1J0 920 820B kontrolka Airbag
Wczoraj jeszcze raz spróbowałem, bez efektu, w dodatku program który posiadam VAG 409-1stateczny pisze:poduszki wg mnie nie zadziałają jeśli pali się kontrolka airbag (jak u mnie się zapaliła)
co gorsza, Vag nie chce się kontaktować z tym module'm
więc nie mogę nic pomodyfikować ( a przegląd się zbliża) ratunku)
okazuje się jest w wersji shareware a kupiłem go razem z kablem, program był na płytce.
Próbowałem obejść różnych jeśli chodzi o program VAG-COM Release 409-1 ale i tak kazało mi się kontaktować z twórcą programu,
czyli mam program "do edycji testów tylko" ??
Lampka nadal się świeci. Podczas uruchamiania na chwilkę gaśnie i za chwilę znowu zapala.
PS może poradzicie jakiś program, po polsku w którym np mogę zgasić kontrolkę airbag