Przepraszam, że zakładam kolejny post odnośnie licznika, ale wątki które przeczytałem nie są dla mnie do końca jasne. Krótko opowiem ze problem zaczął się z prędkością max mojego samochodu która osiągała 160 km na godzinę. Byłem u kliku mechaników jeden podłączył pod komputer powiedział ze wszystko ok,Wrzuciłem jakiś czas temu logi na forum ktoś zasugerował ze dziura w dolocie. Inny mechanik sprawdzał przepływomierz, układ doładowania, zawór n75, nie znalazł przyczynny, wyciąłem katalizator wymienilem przewody od turbo do IC i nic. Mechanik powiedział ze prawdopodobnie turbina do regeneracji... Już naprawdę straciłem cierpliwość ostatnią rzeczą jaka zrobiłem to na trasie scignąłem się z kolegą. Jechaliśmy z równa prędkością tylko mi wyświetlała się 160 km/h a jemu ponad 180. Dopiero wtedy załapałem, że to może być wina licznika w sumie wyskakiwał błąd komunikacji no ale nawet mechanik na to nie wpadł.
Dodam, że rozkręciłem stary i ktoś prawdopodobnie nieumiejętnie go wymieniał ponieważ kontrolki od poduszek i ABS były zaklejone izolacja żeby nie było widać, że cały czas się świecą. Numer aktualnego licznika to 1J0919 860B MMO. Mój golf 1,9 TDI 90KM rocznik 1998 bez elektrycznych szyb i lusterek ma tylko klimę.
Jaki numer licznika muszę kupić do mojego samochodu, zależy mi na tym zęby wszystko dobrze chodziło i kontrolki działały jak w fabrycznym. I jak to jest z kodowaniem kluczyków czy dam rade zrobić to sam ? Już i tak sporo pieniędzy wywaliłem w błoto na szukanie usterki tam gdzie jej nie było.
W sumie przepraszam, że się tak rozpisałem bo pewnie nikogo to nie interesuje ale potrzebowałem się wyżalić