Bora traci zasilanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Bora traci zasilanie
Witam!
Chodzi o VW Bore z 2002 r, 1.6 benz. Auto od pewnego czasu w trakcie jazdy traci zasilanie. Zegary przygasają, radio sie wyłącza, a licznik i zegar sie resetują. Czasem na sekunde, czasem do tego stopnia ze całkiem zgasi silnik, czesto najdłuzej zostaje zapalona kontrolka od ABS. Było u elektryka, dostało inny alternator - nie pomogło. Teraz sam wymieniłem akumulator na całkiem nowy i nadal to samo. Mechanik twierdzi ze sprawdził wszystkie masy. Najgorsze jest to, ze po przekreceniu kluczyka i ponownym odpaleniu wszystko znow działa bez zarzutu, czasem 10, czasem 20 a czasem 2 km :(:( Wrzucam filmik, auto na filmie stoi na jałowym biegu, a ja bawie się swiatłami itd. zeby wywołac jakies zmiany, na koncu filmu auto zgasnie samo, bez ingerecji z mojej strony. Na chwile obecna mój elektryk rozkłada ręce, a ja zostaje z kosztami i nadal niesprawnym autem. https://goo.gl/photos/62ZWWG98gkDWh3qe8" onclick="window.open(this.href);return false;
Chodzi o VW Bore z 2002 r, 1.6 benz. Auto od pewnego czasu w trakcie jazdy traci zasilanie. Zegary przygasają, radio sie wyłącza, a licznik i zegar sie resetują. Czasem na sekunde, czasem do tego stopnia ze całkiem zgasi silnik, czesto najdłuzej zostaje zapalona kontrolka od ABS. Było u elektryka, dostało inny alternator - nie pomogło. Teraz sam wymieniłem akumulator na całkiem nowy i nadal to samo. Mechanik twierdzi ze sprawdził wszystkie masy. Najgorsze jest to, ze po przekreceniu kluczyka i ponownym odpaleniu wszystko znow działa bez zarzutu, czasem 10, czasem 20 a czasem 2 km :(:( Wrzucam filmik, auto na filmie stoi na jałowym biegu, a ja bawie się swiatłami itd. zeby wywołac jakies zmiany, na koncu filmu auto zgasnie samo, bez ingerecji z mojej strony. Na chwile obecna mój elektryk rozkłada ręce, a ja zostaje z kosztami i nadal niesprawnym autem. https://goo.gl/photos/62ZWWG98gkDWh3qe8" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Bora traci zasilanie
sprawdź osobiście punkty masowe pod podstawą akumulatora, możesz też na próbę dać dodatkowy kabel (tylko solidny) do masy...może z obecnym jest coś nie tak
Bora traci zasilanie
Sprawdź bezpieczniki na akumulatorze. Blaszki wyglądają na cale a przy nakrętkach się przełamują.
Bora traci zasilanie
Wyczysciłem papierem sciernym kabel od masy pod podstawa aku. Po przejechaniu 20km wszystko okej wiec wydaje mi sie ze to jest to tak to wygladało https://goo.gl/photos/9cev74MfYkg2LaAk9" onclick="window.open(this.href);return false;
Bora traci zasilanie
Chyba za wczesnie się pochwaliłem, nadal to samo, zegary swiruja i juz sie zresetowały. jakies pomysły ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Bora traci zasilanie
na zdjęciu widać połączenie kabli, zaraz nad punktem masowym. Zerwij izolację i zobacz jak to tam wygląda...obejrzyj dokładnie kabel masowy przy aku, może przy klemie słabo trzyma. Generalnie trzeba dokładnie posprawdzać wszystkie połączenia kabli idących od aku...no i w tym trudnym także same kable - najlepiej podmienić.
Sprawdź też co się dzieje w skrzynce z bezpiecznikami na aku - tak jak vLuKaSv pisze
Sprawdź też co się dzieje w skrzynce z bezpiecznikami na aku - tak jak vLuKaSv pisze