Witam.
Rzecz tyczy się centralnego zamka w VW Golf IV 5d '98 bez pilota.
1. Zacznijmy od tego, że tylne drzwi prawe w ogóle nie reagują na centralny, trzeba otwierać i zamykać ręcznie.
2. Po wciśnięciu rygla drzwi kierowcy tylne lewe drzwi raz się zamykają, raz nie (reszta działa).
3. Wymieniałem wkłady zamków u obojga przednich drzwi i co się okazało drzwi pasażera od zew. zblokowały się (klamka nie reaguje) natomiast od wew. można otworzyć.
Ogólna kaszana, szlag mnie już trafia, a dobrych fachowców od elektryki u mnie w okolicy ni ma.
Proszę o pomoc!
Centralny zamek - jedna wielka kaszana Golf MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Na początek trzeba przejrzeć zamki... poprawić luty, sprawdzić działanie mikrostyków - są o tym tematy w FAQ
Re: Centralny zamek - jedna wielka kaszana Golf MK4
1.Zimne luty, przerwane kabelki pod osłoną gumową przy zawiasie , zawilgocony moduł komfortu.....mmikolajl23 pisze:Witam.
Rzecz tyczy się centralnego zamka w VW Golf IV 5d '98 bez pilota.
1. Zacznijmy od tego, że tylne drzwi prawe w ogóle nie reagują na centralny, trzeba otwierać i zamykać ręcznie.
2. Po wciśnięciu rygla drzwi kierowcy tylne lewe drzwi raz się zamykają, raz nie (reszta działa).
3. Wymieniałem wkłady zamków u obojga przednich drzwi i co się okazało drzwi pasażera od zew. zblokowały się (klamka nie reaguje) natomiast od wew. można otworzyć.
Ogólna kaszana, szlag mnie już trafia, a dobrych fachowców od elektryki u mnie w okolicy ni ma.
Proszę o pomoc!
2.To by wskazywało na zimne luty na płytce w zamku . Dobrać się do zamka nie wyciągać go jedynie zdjąć osłonę drzwi , jedna osoba zamyka otwiera przyciskiem druga dociska kostkę przy zamku i sprawdza czy zmienia się sposób działania , jeśli tak wyjąć rozebrać i polutować.
3.Może być źle ustawiona linka też nie będzie otwierać , wyciągnąć wkładkę i sprawdzić bez niej po wcześniejszym prze regulowaniu linki, czy otwiera jeśli nie wyjąć zamek sprawdzić na zewnątrz czy pracuje poprawnie (symulując zamykanie otwieranie drzwi).
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7
-
- Mały gagatek
Ok, drugi i trzeci pkt zrealizowany. Czas wziąć się za pierwszy. Dzięki za pomoc.