gdy mrugam DŁUGIMI robi zwarcie na całym kokpicie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

hobogolf
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hobogolf » pn mar 23, 2015 20:37

więc problem wygląda następująco hmmmm gdy mrugam światłami długimi załączają mi sie wszystkie swiatełka podświetlenia w kokpicie + podświetlenie climatronika tutaj jest link do filmiku jak to wygląda " onclick="window.open(this.href);return false; następnie zobaczyłem skrzynkę z bezpiecznikami i 3 bezpieczniki są lekko przytopionę ale nie mam pojęcia czy to było już wcześniej czy nie choć jeden z nich wydawał mi się ciepły a tutaj jest link do filmiku z bezpiecznikami " onclick="window.open(this.href);return false; dzięki za zobaczenie tematu, dodając mam nowy akumulator i gdy ostatnim czasem będąc na urlopie samochód stał 8 dni, po tym okresie bateria była rozładowana i kontrolka w tym momęcie na baterii pokazuje mi stan żeby doładować akumulator .... robię codziennie około 30 km.tym samochodem i powinien się akumulator po mojemu załadować ale może czegoś nie wiem hmm , kiedys samochód stał mi prawie 2 miesiące w garażu i zapalił bez najmniejszego problemu a teraz strach auta tydzień nie przepalać hehehe mam nadzieje że ktoś miał podobny problem i wie co będzie przyczyną dzięki Pozdrawiam serdecznie :)

sobeeek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: sobeeek » pn mar 23, 2015 20:54

Wymienileś te bezpieczniki? Gdzieś się zwarcie pojawia, wymień bezpieczniki a potem, jesli nie pomoze, szukaj przetartych przewodów w przełaczniku świateł.

hobogolf
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hobogolf » pn mar 23, 2015 21:45

nie jeszcze nie wymieniłem ale akcja jest taka że one nie są przepalone, są ok ,tylko ten plastik na nich jest lekko stopiony , ale dla bezpieczeństwa jutro wymienię a nóż widelec się uda i to będzie to :)

hobogolf
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hobogolf » wt mar 31, 2015 22:14

wymieniłem bezpieczniki i dalej lipa :( co sprawdzić następnie??

Awatar użytkownika
yogi_ziom
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: gdy mrugam DŁUGIMI robi zwarcie na całym kokpicie

Post autor: yogi_ziom » wt mar 31, 2015 22:31

Masz jakieś ledy?

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Patapalka

Kupię: Wkład dojazdówki 18"

Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1

MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek :)

ODPOWIEDZ