Wymiana immo na inny?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymiana immo na inny?
Mam problem, otóż po czasie doszły mnie słuchy o nienajlepszych zachowaniach byłego właściciela mojego MK4 1.9 SDI 98r. Jako, że otrzymałem tylko 1 kluczyk zastanawiam się czy zamiast dorabiać kolejny dla spokoju ducha nie kupić z innego auta immo/zegary z kompletem 2 kluczyków i zamki. Na aukcjach znalazłem takie zestawy za ok 200-300PLN ale nie ma od SDI (ja mam bez bez FIS). Czy będzie pasował od benzyny? Sama fizyczna przekładka zamków czy licznika nie będize dla mnie problemem.
Wymiana immo na inny?
WarriorSpray, licznik kupujesz ze środkową liczbą 919 czyli bez can. Komplet wkładek i kluczyki a potem wymieniasz i kodujesz.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymiana immo na inny?
Dzięki za odpowiedź. Do wymiany immo muszę też zmieniać licznik? Widziałem na aukcji zestawy z licznikiem i bez (same wkłądki i immo). Rozumiem, że immo musi być od SDI czy od TDI albo benzyny tez może być?
Wymiana immo na inny?
Przecież dorobienie kluczyka to 2min ,warto się bawić w przekładki?,narobisz sobie wiećej problemów i kosztów.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymiana immo na inny?
Gdyby nie fakt, że mam obawy, że poprzedni właściciel jak znajdzie 2gi kluczyk to może mi po złości narobić problemów to bym dorobił i z głowy.
Chyba, że można przeprogramować klluczyk tak, aby tylko mój (moje gdy dorobię 2gi) działały a tamten "zagubiony" przez poprzedniego właściciela nie?
Chyba, że można przeprogramować klluczyk tak, aby tylko mój (moje gdy dorobię 2gi) działały a tamten "zagubiony" przez poprzedniego właściciela nie?
Wymiana immo na inny?
możnaWarriorSpray pisze:Chyba, że można przeprogramować klluczyk tak, aby tylko mój (moje gdy dorobię 2gi) działały a tamten "zagubiony" przez poprzedniego właściciela nie?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Wymiana immo na inny?
tamten zagubiony z automatu wyleci jak będziesz programował nowe,nawet jeśli ktoś go ma to będzie bezużyteczny.
Wymiana immo na inny?
mając mechaniczny kluczyk wsiadam do auta i przy pomocy laptopa uruchamiam ten samochód w max 1 minutę.... nadal twierdzisz, że bezużyteczny?maly1970 pisze:tamten zagubiony z automatu wyleci jak będziesz programował nowe,nawet jeśli ktoś go ma to będzie bezużyteczny.
Wymiana immo na inny?
Jeśli ktoś ma ten kluczyk to może go tylko otworzy a nie odpali,a jak nie odpali to odpuści,nie wieże że przyjdzie z laptopem,bo jak by kto chciał to bez kluczyka otworzy i odpali w mniej niż minutę.
Po za tym jak by ten poprzedni właściciel chciał mu tego golfa zwinąć,to dał by mu dwa klucze,może trzy a sobie dorobił np.czwarty.
Może wymienić samą wkładkę w drzwiach,może założyć swoje zabezpieczenie (najbardziej skuteczne) ,możliwości wiele,aby zabezpieczyć.
A może i kupić caly komplet ,ale co to da?
A zresztą kto przyjdzie po starego golfa.
Po za tym jak by ten poprzedni właściciel chciał mu tego golfa zwinąć,to dał by mu dwa klucze,może trzy a sobie dorobił np.czwarty.
Może wymienić samą wkładkę w drzwiach,może założyć swoje zabezpieczenie (najbardziej skuteczne) ,możliwości wiele,aby zabezpieczyć.
A może i kupić caly komplet ,ale co to da?
A zresztą kto przyjdzie po starego golfa.
Wymiana immo na inny?
to samo kilka lat temu (jakieś 10) mówili mi o moim golfie 2 GTD - a jednak zniknął z ogrodzonej posesjimaly1970 pisze:A zresztą kto przyjdzie po starego golfa.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wymiana immo na inny?
Jeśli przy dorobieniu kluczyka można zaprogramować tylko mój i świeżo dorobiony to już mnie zadowala :)Golf może stary ale MÓJ