Wymiana klosza reflektora przedniego

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

OpenSparviere
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: OpenSparviere » wt mar 03, 2015 15:43

Witam, poszedł mi klosz przedniego reflektora. Przeszukiwałem internet, ale poradniki do jego wymiany są tylko od golfów III wzwyż. W książce też nie ma nic na ten temat. Piszą tylko o wymianie lampy, lub wymianach klosza lamp tylnych. Nie próbowałem tam szperać, ponieważ nie mam jeszcze klosza do wymiany, nie znalazłem używanego i czekam na zamiennik. Gdyby miał ktoś niepotrzebną używkę to z chęcią przyjmę.

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » śr mar 04, 2015 18:41

Temat bardziej do wnętrze i nadwozie. Jak masz lampę Hella to bez większego problemu wymiana, jeśli saturnus z plastikową ramką wymiana raczej nie możliwa. W helli trzeba ogrzac szkło może być w gorącej wodzie aby klej zrobił się miękki i powoli podważyć szkło, potem tylko przykleić nowe. Jakiś czas temu widziałem samo szkło reflektora.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”