Witam, dziś po zdjęciu zderzaka natknąłem się na takie dwie wtyczki w okolicach klaksonu. Ktoś powie mi co to jest ? Wygląda na to, że ktoś tu coś nadłubał a jako iż z elektryki jestem zero to może ktoś mi podpowie co tu jest grane. Dodam, że klakson nie działa (no może raz na jakiś czas).
Klakson
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Klakson
Golf oryginalnie ma dwie wtyczki do klaksonu,kolory przewodów
klakson to brązowy i czarno/żółty
czujnik temperatury brązowo/biały i brązowo/żółty
klakson to brązowy i czarno/żółty
czujnik temperatury brązowo/biały i brązowo/żółty
Klakson
Dobra okazuje się, że są tam 3 wtyczki + ten niebieski przewód leci do jakiegoś przekaźnika moje pytanie brzmi - czy ten przekaźnik jest ori ? Bo jakoś mi nie wygląda. Na dwóch wtykach dochodzi prąd i zastanawiam się czy jak kupie normalne klaksony to zadziała. Ta pucha (widać na zdjęciu) chyba też jakiś doczepiony bajer ?
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Klakson
Kupisz normalny klakson to zadziała jak po wciśnięciu na kierownicy na jednym pinie tych wtyczek pojawia się 12v, wtyczki oryginalne masz zostawione, dorobione są wcześniej te dodatkowe. A to blaszane to jest od tych trąbek pewnie, taki mały kompresorek żeby dmuchało w te trąby.