1.6 PN szarpie na cieplym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jak w temacie. Silnik po rozgrzanu do temperatury pracy zaczyna przerywac, zdarzy sie ze cos tam strzeli w gaznik. Jak trzymam go na obrotach tzn. Na kazdym biegu do ok 3-4 tys. To nie przerywa gorzej na nizszych. Czasami przejdzie na pare minut i za chwile znow. Wymieniony filtr powietrza i kable (tzn. Maja moze z 3 miesiace). Oraz mam zamowione swiece, po wymianie jeszcze dam znac ale powiedzcie mi co jeszcze moge sprawdzic.
P.S. autko na gazie, na benzynie juz dawno mi przerywal i to caly czas ale malo na niej jezdze wiec sie tym nie przejmowalem.
P.S. autko na gazie, na benzynie juz dawno mi przerywal i to caly czas ale malo na niej jezdze wiec sie tym nie przejmowalem.
Panowie chyba jednak kable. Maja przebicie w kilku miejscach. Wymieniane byly dosldoslownie kilka miesiecy temu, jeszcze zapewniali ze to sa lepsze do gazu.
no to skoro kable mają przebicie to kup drugie, ja tak miałem jak wymieniłem palec i kopułkę to auto odpalić nie chciało a się okazało, że i przewody są do wymiany
Jak narazie zalozylem stare ktore do konca nibniby sprawne byly. Choc zauwazylem w jednym miejscu male iskrzenie miedzy przewodem cisnieniowym. Jak bede pewny ze to na 100% tylko kable to kupie nowe. Tylko teraz co kupic zeby to pochodzilo troche a nie kosztowalo majatku.
Panowie, jeździłem na starych przewodach i było ok. aż do czasu aż deszcz się pojawił. Kable miały przebicie w miejscach w których stykały się z linkami lub przewodami ciśnieniowymi tzn. kablem z cewki do rozdzielacza oraz przy kopułce lekko iskrzą. Kable miedzy kopułka a świecami starałem sie aby się nie dotykały. Chcialem sie zapytać jak macie ułożone kable czy u was się stykają i innymi elementami? Czy jakoś odseparowane? Przed zakupem nowych chciałbym wiedzieć zeby tych nowych szybko nie wykończyć.