Problem z podpięciem szyby elektrycznej

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

labzik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: labzik » czw sty 22, 2015 21:04

Witam.
Mam problem związany z elektrycznymi szybami. Mianowicie niedawno kupiłem golfa 3 i w prawych przednich drzwiach nie działała szyba, drzwi prawdopodobnie nie są oryginalne ale mechanizm elektryczny posiadają. Postanowiłem to rozebrać i sprawdzić przyczynę. Okazało się, że w drzwiach znajduje się wiązka kabli bez kostki, natomiast z silniczka wystają tylko dwa kable i gdy podepnę do nich +/- zależnie od polaryzacji szyba idzie w górę lub w dół, czyli silnik działa. Widziałem ,że w lewych drzwiach jest taka sama wiązka z kostką, która jest wpięta do silniczka. W prawych drzwiach nie posiadam tej wtyczki w silniku. Czy ktoś orientuje się, czy jest możliwość jakoś to podpiąć czy raczej muszę szukać innego siłownika po szrotach? Lewe drzwi wyglądają tak jak w tym temacie viewtopic.php?t=180982
Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » ndz sty 25, 2015 14:50

Szukaj wiązki -- czasem można za grosze kupić ze spalonego mechanizmu .... i podłącz tak jak jest z 2 strony ...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

labzik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: labzik » ndz sty 25, 2015 15:24

Dzięki, będę szukał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”