Witam.
Mam problem związany z elektrycznymi szybami. Mianowicie niedawno kupiłem golfa 3 i w prawych przednich drzwiach nie działała szyba, drzwi prawdopodobnie nie są oryginalne ale mechanizm elektryczny posiadają. Postanowiłem to rozebrać i sprawdzić przyczynę. Okazało się, że w drzwiach znajduje się wiązka kabli bez kostki, natomiast z silniczka wystają tylko dwa kable i gdy podepnę do nich +/- zależnie od polaryzacji szyba idzie w górę lub w dół, czyli silnik działa. Widziałem ,że w lewych drzwiach jest taka sama wiązka z kostką, która jest wpięta do silniczka. W prawych drzwiach nie posiadam tej wtyczki w silniku. Czy ktoś orientuje się, czy jest możliwość jakoś to podpiąć czy raczej muszę szukać innego siłownika po szrotach? Lewe drzwi wyglądają tak jak w tym temacie viewtopic.php?t=180982
Z góry dzięki za pomoc.
Problem z podpięciem szyby elektrycznej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z podpięciem szyby elektrycznej
Szukaj wiązki -- czasem można za grosze kupić ze spalonego mechanizmu .... i podłącz tak jak jest z 2 strony ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON