świecący airbag i brak klaksonu po wymianie maglownicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Tak jak w temacie, Po wymianie maglownicy w pewnym "warsztacie" zaczęła się świecić kontrolka od airbagu i zniknął klakson, pan majster co prawda zobowiązał się że usunie tą usterkę ale auto jest mi potrzebne i nie mogłem mu go zostawić. Myślę ,że któryś z jego pomagierów coś źle podłączył i dlatego ten problem. Myślicie, że dało by rade samemu to naprawić? Od czego zacząć? poduszke już wymontowałem bo myślałem że może nie podłączyli kabelków ale jest ok.
Re: świecący airbag i brak klaksonu po wymianie maglownicy
Odpięli poduszkę i przekręcili stacyjkę,trzeba zgasić poduszkę vagiem.
Nie Twój problem,oddaj do tego fachmana niech usunie usterkę,
Nie Twój problem,oddaj do tego fachmana niech usunie usterkę,
-
- Nowicjusz
chyba nie to, bo szwagier podpinał pod vaga i nie udało mu się tego usunąć
są 2 możliwości.
1. demontowali kierę i poduszkę i nie podpięli wtyczki
2. nie demontowali kiery i poduszki, założyli maglownicę, kiera jest ustawiona prawiłowo ale np maglownica była przed rozbiórką ustawiona że koła skręcone w lewo a po założeniu koła skręcone w prawo - po pokręceniu kierownicą zerwali taśmę
Wniosek - zdjąć airbag, kierownicę i osłony kolumny - jeśli wszystkie wtyczki prawidłowo powpinane to uszkodzono taśmę - miernik w łapkę i zobaczyć czy przechodzi sygnał przez wszystkie ścieżki
1. demontowali kierę i poduszkę i nie podpięli wtyczki
2. nie demontowali kiery i poduszki, założyli maglownicę, kiera jest ustawiona prawiłowo ale np maglownica była przed rozbiórką ustawiona że koła skręcone w lewo a po założeniu koła skręcone w prawo - po pokręceniu kierownicą zerwali taśmę
Wniosek - zdjąć airbag, kierownicę i osłony kolumny - jeśli wszystkie wtyczki prawidłowo powpinane to uszkodzono taśmę - miernik w łapkę i zobaczyć czy przechodzi sygnał przez wszystkie ścieżki
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Zazwyczaj jak nie ma klaksonu i świeci się airbag to znaczy że zerwali taśmę poduszki.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
albo nie wpięta wtyczka w taśmę - więc taniej sprawdzić czy obie wtyczki są wpięte w taśmęTomos15 pisze:Zazwyczaj jak nie ma klaksonu i świeci się airbag to znaczy że zerwali taśmę poduszki.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
wszystko wskazuje na uszkodzoną taśmę,.
do wymiany magla nie ściąga się kierownicy,nie była zabezpieczona jak był zdemontowany magiel i ktoś nieświadomie zakręcił kierownicą.
do wymiany magla nie ściąga się kierownicy,nie była zabezpieczona jak był zdemontowany magiel i ktoś nieświadomie zakręcił kierownicą.
-
- Nowicjusz
Coś czuje że te mośki zerwały tą taśme, chyba nie będę sam tego ruszał tylko zaprowadze auto i niech naprawiają.