Witam,
Od kilku dni nie dzialaja mi przednie wycieraczki. Spryskiwacz chodzi takze bezpiecznk wykluczylem. Stalo sie to podczas jazdy, chodzily nornalnie, z biegiem czasu coraz wolniej az w koncu stanely. Zima podczas mrozow czasami jak wlaczalem manetke to wycieraczki nie reagowaly dopiero jak mroz ustapil to zaczely dzialac lecz nie na dlugo. Teraz nic sie tam nie kreci.
Jaka moze byc przyczyna?
Nie dzialajace wycieraczki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Nie dzialajace wycieraczki
Czyli? Trzeba wymienic silnik czy sam mechanizm? Idzie to wymienic samemu czy na warsztat lepiej podjechac?
I w ogole dlaczego przy mrozie wycieraczki mi nie chcialy dzialac, dopiero przy cieplej dmuchawie na szybe ruszaly po ok 20min mimo ze piora nie byly przymarzniete
I w ogole dlaczego przy mrozie wycieraczki mi nie chcialy dzialac, dopiero przy cieplej dmuchawie na szybe ruszaly po ok 20min mimo ze piora nie byly przymarzniete
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie wiem...ale z tego co piszesz:Combo. pisze:I w ogole dlaczego przy mrozie wycieraczki mi nie chcialy dzialac, dopiero przy cieplej dmuchawie na szybe ruszaly po ok 20min mimo ze piora nie byly przymarzniete
wygląda właśnie na zapieczony mechanizmCombo. pisze:chodzily nornalnie, z biegiem czasu coraz wolniej az w koncu stanely
Można rozebrać i wyczyścić...można też mechanizm wymienić...i spokojnie można to zrobić samemu
viewtopic.php?t=55632" onclick="window.open(this.href);return false; - fotki wygasły...ale tu było opisywane jak rozebrać mechanizm wycieraczek
Czyli silniczek nie bedzie spalony?
Wygladalo to tak ze wycieraczki ostatnio raz dzialaly raz nie, a pod koniec jechalem z wlaczonymi wycieraczkami, po jakims czasie spowolnily i zatrzymaly sie na srodku, potem kilka razy obrocili 10x wolniej niz zwykle i juz nie chodza.
Dzieki za link cos sprobuje porobic
Wygladalo to tak ze wycieraczki ostatnio raz dzialaly raz nie, a pod koniec jechalem z wlaczonymi wycieraczkami, po jakims czasie spowolnily i zatrzymaly sie na srodku, potem kilka razy obrocili 10x wolniej niz zwykle i juz nie chodza.
Dzieki za link cos sprobuje porobic