Sterownik centralnego zamka nie działa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Wiem że na forum jest wiele tematów na ten temat jednak w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. A więc do golfa III kupiłem sterownik vertex ke14.
Instrukcja:
http://sklepowisko.com/image/data/alarm ... 20KE14.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Używałem schematu dla zamka pneumatycznego jednak nie działało otwieranie ani zamykanie..
Znalazłem też schemat sterowania plusem jednak sterownik działał chwilę później się spalił. I mam takie pytanie czy sterownik spalił się ponieważ nie mogę użyć tego schematu sterowania plusem? Jeżeli schemat sterowania plusem jest zły to jak mam go podłączyć?
Proszę o pomoc
Wiem że na forum jest wiele tematów na ten temat jednak w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. A więc do golfa III kupiłem sterownik vertex ke14.
Instrukcja:
http://sklepowisko.com/image/data/alarm ... 20KE14.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Używałem schematu dla zamka pneumatycznego jednak nie działało otwieranie ani zamykanie..
Znalazłem też schemat sterowania plusem jednak sterownik działał chwilę później się spalił. I mam takie pytanie czy sterownik spalił się ponieważ nie mogę użyć tego schematu sterowania plusem? Jeżeli schemat sterowania plusem jest zły to jak mam go podłączyć?
Proszę o pomoc
-
- VWGolf.pl Killer
tak ma być ,sterowanie odbywa sie poprzez plus ,chyba coś źle podłączone było że spaliło się
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Jeśli dobrze pamiętam to podpinałem to tak:
biały, zielony(domykanie szyb) - popielaty (zamykanie)
biało/czarny - zielony (otwieranie)
czerwony,żółty,żółto/czarny - czerwono/szary (+12V)
czarny - brązowy (masa)
Czy to jest dobrze podpięte ??
biały, zielony(domykanie szyb) - popielaty (zamykanie)
biało/czarny - zielony (otwieranie)
czerwony,żółty,żółto/czarny - czerwono/szary (+12V)
czarny - brązowy (masa)
Czy to jest dobrze podpięte ??
-
- VWGolf.pl Killer
ja wpinam się w słupku kierowcy w kostce zielony i szary sterowanie centralnym nie pamiętam dokładnie który zamykanie ,a który otwieranie, sterowanie plusem,krańcówka drzwi brązowy z białym paskiem na słupku w wiązce,trzeba odwinąć trochę izolacji,zamykanie szyb podpinasz do tego samego co zamykanie z tym że przez przekaźnik mini ponieważ sterujący z centralki to masa i obciążenie tego kanału nie może być większe jak 200 mA ...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Dzięki za odpowiedz :p już wszystko działa. Mam jeszcze jedno pytanie :p Dlaczego podczas zamykania i otwierana kierunkowskazy strasznie szybko mrugają? A gdy włączę funkcje szukania samochodu czy coś takiego to mrugają z taką prędkością jak jest podczas włączenia kierunku.
-
- VWGolf.pl Killer
a krańcówkę drzwi masz podłączoną?
Re: Sterownik centralnego zamka nie działa.
Nie podłączyłem.. A jak podłączę krańcówkę to będzie to lepiej migało ?bioly05011 pisze:a krańcówkę drzwi masz podłączoną?
-
- VWGolf.pl Killer
krańcówka jest po to by centralka dostała sygnał otwarcia drzwi, by się sam nie zamknął znowu po 30 sec.
-
- VWGolf.pl Killer
przeoczyłem ,jednak u Ciebie na schemacie nie ma krańcówki