Właśnie że mikrostyk jest w zamku drzwi.lukasz_bliw pisze:Jest to na słupku.
Akumulator się rozładowuję.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
myślałem o 3 a nie czwórce sory. W takim razie trzeba zobaczyć to albo tu. Skoro jest w zamku to na forum już było wałkowane że przez mikrostyk też pada aku.
Ostatnio zmieniony pt gru 20, 2013 16:34 przez lukasz_bliw, łącznie zmieniany 1 raz.
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
-
- Użytkownik
może autor tu poczyta viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jotka
- Nowicjusz
- Auto: Golf 4 Variant
Re: Akumulator się rozładowuję.
Mam taki alarm, który po odłączeniu od aku daje słaby sygnał (powiedziałbym, lekko "zdechły"). Jak należy podejść do wymiany takiego akumulatorka syreny, aby uniknąć rozładowywania się dużego akumulatora, który z tego powodu może paść. Jaki rodzaj akumulatorka kupić, jak wymienić? Mam wyłącznik sygnału kluczykiem stosowanym niegdyś w komputerach. Teraz jest właśnie wyłączony; boję się go włączyć, by nie rozładował mi akumulatora, który już drugi raz się rozładował. Tym razem nie do zera, ale odpalić auta się nie dało. Czy ktoś naprawiał alarm i wymieniał akumulatorek? Wolę zacząć z jakąś podpowiedzią. Będę pewniejszy. Elektrycznie radzę sobie nieźle, więc, jeżeli to coś jest naprawialne w domu, to powinienem sobie z tym poradzić.grg474 pisze:jeśli ma syrenę alarmu z ztw. własnym zasilaniem a akumulatorek w niej padł to spokojnie może rozładowywać cały aku w 2 tygodnieDaresh4444 pisze:A może problem jest w alarmie ?
Pozdrawiam
Samochód jest dla mnie, a nie ja dla samochodu.
-
- Użytkownik
nie wiem czy opłaca się bawić w wymianę akumulatorka - nowa syrenka kosztuje pewnie około 30 zł.
- Jotka
- Nowicjusz
- Auto: Golf 4 Variant
Re: Akumulator się rozładowuję.
Przeglądałem w necie akumulatorki do autoalarmów i te kosztują w przedziale od 33 zł do nawet prawie 200. Są różne rozmiary i ich parametry, dlatego mam wątpliwości co do ceny syrenki z aku. Dziś będę u fachowca - elektryka samochodowego, który "bawił" się oryginalnymi alarmami, więc mam nadzieję dowiedzieć się więcej na ten temat.lukasz_bliw pisze:nie wiem czy opłaca się bawić w wymianę akumulatorka - nowa syrenka kosztuje pewnie około 30 zł.
Ale dzięki i za tę podpowiedź.
____________________________ edit:
Dobra, głośna syrenka z własnym zasilaniem kosztuje ~ 50-70 zł.
Ja kupiłem za 50 zł.
Pozdrawiam
Samochód jest dla mnie, a nie ja dla samochodu.