Witam. Nie działają mi czujniki cofania. Dzisiaj wyjąłem każdy i okazuje się, że dwa mają taki sam nr,a dwa się trochę różnią. Z tego co się orientuje każdy powinien być taki sam.
Takie mam:
1U0 919 275 (x2)
1U0 919 275B
1K0 919 275
Czy mogę odłączyć wszystkie i wpinając po kolei dojdę, który jest zepsuty czy tak się nie da?
Gdzieś wyczytałem,że jak jest jeden uszkodzony to tak można ale nie wiem czy tak to zadziała.
Jeżeli nie to jak się do tego zabrać?
pozdrawiam
Czujniki parkowania golf 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
robczan, podejrzewam że te dwa o identycznym numerze są fabryczne więc powinieneś dokupić pozostałe 2 o tym samym numerze , dla pewności możesz zrobić tak jak pisałeś ,tylko wpinaj czujniki w każde gniazdo i patrz co komp pokaże .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Re: Czujniki parkowania golf 4
Racja,spróbować nie zaszkodzi. Sprawdzę i się odezwę. Kiepskie dojście tam jest :/
Jeśli Parktronic jest oryginalny to po podłączeniu pod VAG'a można wejść w bloki pomiarowe asystenta parkowania i pokazuje pracę czujników wszystkich (odległości od przeszkody). Wtedy wyeliminujesz, czy uszkodzony jest czujnik czy centralka.
VW GOLF IV 1.9 TDI [110KM][AHF]
Podgrzewane fotele, Climatronic, Parktronic, Czujnik deszczu, Pakiet zima, Soczewkowe reflektory, Fotochromatyczne lusterko, DRL Led ...
Podgrzewane fotele, Climatronic, Parktronic, Czujnik deszczu, Pakiet zima, Soczewkowe reflektory, Fotochromatyczne lusterko, DRL Led ...