Zmiana modułu komfortu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana modułu komfortu.
Witam
Dzisiaj w autku po odłączeniu i ponownym podłączeniu aku zaczął cykać moduł komfortu a co za tym poszło straciłem oświetlenie wnętrza auta i możliwość podnoszenia szyb, jako że miałem opuszczone szyby to podjechałem do kumpla i z jego golfa wyjąłem moduł komfortu podczepiłem u siebie i domknąłem szybki. Teraz mam pytanie bo muszę kupić jakiś i nie wiem czy będzie problem jeśli kupie z innym numerem, dodam że autko z 2001, nr modułu 1C0 959 799, nie posiada scyzoryka ze sterowaniem centralką tylko zwykły z lampeczką. Mój moduł ma jedno gniazdo ale podpinałem kumpla z dwoma i działał, czy jeśli kupie z dwoma wyjściami będzie to u mnie miało jakiś wpływ na pracę ?
Dzisiaj w autku po odłączeniu i ponownym podłączeniu aku zaczął cykać moduł komfortu a co za tym poszło straciłem oświetlenie wnętrza auta i możliwość podnoszenia szyb, jako że miałem opuszczone szyby to podjechałem do kumpla i z jego golfa wyjąłem moduł komfortu podczepiłem u siebie i domknąłem szybki. Teraz mam pytanie bo muszę kupić jakiś i nie wiem czy będzie problem jeśli kupie z innym numerem, dodam że autko z 2001, nr modułu 1C0 959 799, nie posiada scyzoryka ze sterowaniem centralką tylko zwykły z lampeczką. Mój moduł ma jedno gniazdo ale podpinałem kumpla z dwoma i działał, czy jeśli kupie z dwoma wyjściami będzie to u mnie miało jakiś wpływ na pracę ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zmiana modułu komfortu.
nie, za to będziesz mógł dołożyć oryginalnego pilotabrolypl pisze:czy jeśli kupie z dwoma wyjściami będzie to u mnie miało jakiś wpływ na pracę ?
początek numeru komfortu musi być 1C0...najlepiej aby był z auta o takim samym nadwoziu i nie anglik
Jesteś pewny że Twój moduł umarł ?? Szyby mogłeś domknąć kluczykiem...
Zmiana modułu komfortu.
Domykanie kluczykiem w drzwiach nie działa, centralka zamyka. Jak podpinam mu kostkę to słychać głośne cykanie na module. Szukałem dzisiaj na szrotach ale były z 1.4 i kostka nie pasuje. Gdy podpiąłem kumpla moduł było jedne cyknięcie i wszystko działało a u mnie tak jakby nie mógł zaskoczyć.
Re: Zmiana modułu komfortu.
To czemu wejście na kostkę ma inne rowki? U mnie patrząc od góry na wejście sterownika rowek szerszy jest od lewej a węższy z prawej(albo odwrotnie, nie widzę teraz tego) a tam te rowki były zamienione. Jaki będzie do mnie pasował zamiennik bo chce kupić na allegro? Nie chce popadać w koszty odsyłania w razie gdyby wejście nie pasowało. Jutro podeśle zdj mojego wejścia.
Zmiana modułu komfortu.
Jeśli kostki nie pasują tzn., że moduł z innymi numerami wkładałeś. Jeśli chcesz mieć dodatkowo centralny z pilota to kup moduł: 1C0 959 799 B. Tą kostkę co masz włożysz plug&play, a drugą musisz dorobić(antena dla pilota i kilka kabelków).
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Re: Zmiana modułu komfortu.
Mój padnięty moduł wygląda tak, czy ten co podałeś z literką B będzie pasował i będzie to działało, bo nie chce się bawić w odsyłanie itp.

Zmiana modułu komfortu.
Powinien pasować. Tu masz zdjęcie wtyczki i tego modułu 1C0 959 799B.

And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).