Radio 310 a padający akumulator. Gateway?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Jakiś miesiąc temu zmieniłem w Golfie V(1.9TDI 2004r.) radio na 310. Przez miesiąc było wszystko ok. Przedwczoraj pojawił się komunikat Low Battery, a wczoraj padła akumulator. Czy po miesiącu mógł dopiero wystąpić problem z Gateway'em? Jakieś rady? Ktoś pomoże?
Jakiś miesiąc temu zmieniłem w Golfie V(1.9TDI 2004r.) radio na 310. Przez miesiąc było wszystko ok. Przedwczoraj pojawił się komunikat Low Battery, a wczoraj padła akumulator. Czy po miesiącu mógł dopiero wystąpić problem z Gateway'em? Jakieś rady? Ktoś pomoże?
Re: Radio 310 a padający akumulator. Gateway?
W tym roczniku był stary Gateway, musisz wymienić z literką L lub wyższa wg alfabetu w górę i zakodować vcds-em spisując wcześniejsze starego ustawienia i tak samo zagotowując stary. Najtańszy na allegro pasujący do Ciebie z Golfa 6 http://allegro.pl/sterownik-modul-gatew ... 57943.html" onclick="window.open(this.href);return false; Dla pewności sprawdź z jaką masz literką 1K0907530 ( minimalna L na końcu ) , nowsze nie ważne z jaka literką 7N0 907 530Cebull pisze:Witam,
Panowie a ktoś z Warszawy ewentualnie okolicy Sandomierza ogarnia ten temat?
Odezwij się na forum golfa v tam każdy żeby ogarnąć tą platformę musi mieć vcds-a http://www.vwgolfv.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
A co można zrobić tymczasowo (przed wymianą Gateway'a), aby problem nie występował?
Wyjęcie bezpiecznika od radia chwilo pomoże, żeby akumulator nie padał?
Wyjęcie bezpiecznika od radia chwilo pomoże, żeby akumulator nie padał?
Re: Radio 310 a padający akumulator. Gateway?
Sprzedający twierdzi, że gataway nie będzie jednak likwidował tego problemu.
Panowie tak łopatologicznie: muszę kupić gateway o jakich symbolach lub wyższych?
Dzięki z góry za pomoc
Pozdrawiam
Łukasz
Panowie tak łopatologicznie: muszę kupić gateway o jakich symbolach lub wyższych?
Dzięki z góry za pomoc
Pozdrawiam
Łukasz
PinkFloyd pisze:W tym roczniku był stary Gateway, musisz wymienić z literką L lub wyższa wg alfabetu w górę i zakodować vcds-em spisując wcześniejsze starego ustawienia i tak samo zagotowując stary. Najtańszy na allegro pasujący do Ciebie z Golfa 6 http://allegro.pl/sterownik-modul-gatew ... 57943.html" onclick="window.open(this.href);return false; Dla pewności sprawdź z jaką masz literką 1K0907530 ( minimalna L na końcu ) , nowsze nie ważne z jaka literką 7N0 907 530Cebull pisze:Witam,
U mnie tez był pobór prądu 0,5A , zobaczyłem to dopiero jak auto stało 4 dni nie odpalane po 3 tygodniach, codziennie jak jeździłem było ok, wine ponosi Gateway które stare nie wycisza w stan czuwania nowego RCD 310. 310 weszlo juz w Golfie v ale od końca 2008r i pod niego byly nowsze getaway, stary nie współgra z jego oprogramowaniem. Do golfa v mozna wrzucać radio od golfa 6 ale musi byc odpowiednia bramka getaway która wyciszy nowsze urzadzenia. Jeżeli na starym radiu rcd 300 tego nie bylo winę ponosi Gateway.