Jaki alternator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki alternator
Witam mam takie pytanie, aktualnie nie mam ładowania akumulatora, więc do wymiany mam alternator tylko jaki kupić ? Nie wiem za bardzo na co patrzeć, czy na firmę, czy pod względem jakiś parametrów. Ma to znaczenie pod względem kupna, czy po prostu na to się nie patrzy i kupuje się odpowiedni pod swój samochód? Jak mam już do wymiany alternator to od razu wymienię pasek i tu pytanie jaki kupić ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jaki alternator
a może samochód trzeba zmienić ?? brak ładowania nie oznacza konieczności wymiany alternatora...Devil05 pisze:nie mam ładowania akumulatora, więc do wymiany mam alternator
odpowiedniDevil05 pisze:Jak mam już do wymiany alternator to od razu wymienię pasek i tu pytanie jaki kupić ?
Jaki alternator
Powiem tak, takimi odpowiedziami to nie pomagasz. Fora są po to zeby pomóc. Nie wszyscy są tak wybitnie inteligentni jak Ty. Może ktoś chce swoimi siłami cos zrobić przy swoim autku i do tego potrzebuje wskazówek. Jak masz tak pisać nie pomagając to lepiej nic nie pisz.
Jaki alternator
zaleznie od teog czy masz klime czy nie to paski sa rozne. JEsli msz klime to powinien byc o dlugosci 1548 mm
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Jaki alternator
Stawiam na szczotki lub luźny jakiś kabel.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Jaki alternator
Witam ponownie, więc tak wymienilem akternator, napinacz, pasek i tu pytanie co może być jeszcze do wymiany bo nadal jest ten problem? Słyszałem, że rozrusznik ma też znaczenie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jaki alternator
wymieniłeś...ok...efektów brak, ok - zrobiłeś co uważałeś za słuszneQto pisze:brak ładowania nie oznacza konieczności wymiany alternatora...
czy po włączeniu zapłonu świeci się kontrolka akumulatora ??
Jaki alternator
Wymieniłem bo już głośno chodził, pewnie juz byl padniety. Tak świeci się, później gaśnie, ale zdarza się tez, ze dość długo się pali podczas jazdy i później gaśnie. Jest też tak, że po 2 dniach stania bez odpalania chce go uruchomić to po przekreceniu kluczyków na zapłon wariuja kontrolki i nie chce odpalić.