kody błędów nie resetują się

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

witman
Mały gagatek
Mały gagatek

kody błędów nie resetują się

Post autor: witman » sob kwie 26, 2014 17:15

Witam,mam w Country włożony silnik PG (G60)i po wyświetleniu kodów za groma nie chcą się zresetować,zmieniłem sterownik i nadal te same kody się wyświetlają tzn.,sonda,czujnik temp. w copocie (copot wymieniłem i nadal ten sam błąd błyska),czujnik temp.silnika do ecu,mimo że rezystancja ok.,ciągłość wszystkich przewodów sprawdzona multimetrem-ok.,kody sprawdzane i tak jak na forum opisane czyli po jeździe próbnej bez wyłączania silnika i tak jak opisane na http://www.a2resource.com/electrical/co ... t1g60.html" onclick="window.open(this.href);return false; gdzie w nawiasie jest napisane,że kody sprawdza się na wlączonym zapłonie bez uruchamiania silnika,no i tam jest opis resetu,który tyczy się też do sterowników dedykowanych silnikom doładowanym (G60),tutaj na forum znalazłem info,że te sterowniki nie mają pamięci,więc nie da się ich zresetować ale czy to dotyczy też kodów błędów?,czy w digi 1 G60 dany kod zniknie sam dopiero po właściwej naprawie zepsutego elementu?,no bo jeśli nie ma pamięci,to kodów nie da się zresetować,bo wyświetlane są te które ecu "widzi" na bieżąco??,może ktoś napisać jak to jest z tymi kodami w digi 1 od G60?.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”