dziwne zachowania alarmu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dziwne zachowania alarmu
Cześć, nie dawno kupiłem golfa 4, mam w nim zamontowany alarm "code alarm irs" przycisk czteroklawiszowy i praktycznie za każdym razem otwarcie/zamknięcie funkcje są na innym przycisku, jak otworze samochód to dioda sygnalizująca gaśnie, odpalę, przejadę się i zgaszę to po chwili dioda mruga i tak cały czas, mogę drugi raz odpalić i już ciągle mruga. na uzbrojonym alarmie po otworzeniu z kluczyka alarm wyje dopiero po ok 30s to podejrzewam że ustawione jest na sterowniku, namierzyłem już gdzie jest sterownik i zastanawiam się czy to kwestia zaprogramowanie sterownika i wymiany pilota(bo obudowa dosyć styrana jest) czy zainwestować w nowy alarm, jak nowy to polećcie jakiś tani, głównie mi zależy na otwieraniu z pilota najlepiej kluczyk scyzoryk. Ten golf jest z 2000 roku 1.9 tdi 110km basis z wlepki wynika że centralny ma, może wyrzucę ten alarm i tylko pilota będę mógł zaprogramować pod ten moduł komfortu? w tych rocznikach wychodziło immo? jak to sprawdzić?