Oświetlenie pokręteł do ustawienia nawiewu problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Jetem posiadaczem mk4 w wersji bez klimatyzacji. Mam taki problem gdyż Oświetlenie regulacji nawiewu powinno się zapalić po włączeniu świateł postojowych bądź mijania a u mnie jest, że zapalę światła mijania bądź postojowe i nie świeci żadne pokrętło regulacji nawiewu. Zaświeci się wtedy kiedy przekręcę, bieg na którym ma pracować silnik nawiewu, bądź nieraz jak ruszę pokrętłem od położenie gdzie ma być nawiew. Proszę o pomoc i informacje jak wam działa oświetlenie
środkowe pokrętło zdejmij i popraw lub wymień żaróweczkę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Ja wiem, jak się demontuje tylko miałem problem z znalezieniem przyczyny dlaczego tak się zachowuje.
Ale po wymianie problem ustał? Wydaje mi się, że może być problem w miejscu styku żarówka-gniazdo. Jak coś ruszysz to odzyskuje styk i zaczyna świecić. Pokombinuj z gniazdem...
-
- Nowicjusz
Jaki typ żarówki oświetla te pokrętła ? - czytałem fotoporadę ale Autor nie podaje typu żarówki, a ja po rozebraniu panelu zgłupiałem, bo pod wtyczkę nie pasuje żadna znana mi żarówka
-
- Nowicjusz
żarówka wymieniona, a podświetlenia nadal nie ma... gdzie szukać przyczyny??
u mnie żaróweczka była włożona pod złym kątem, obróciłem lekko i działa już ze dwa miesiące, może spróbuj
USUNIĘTE PRZEZ ADMINISTRATORA