Witajcie. Posiadam Golfa 3 i kupiłem ostatnio radyjko Alpine 137 bti. Po włożeniu radia na swoje miejsce i upchaniu kabli radio po kilkunastu minutach jazdy strasznie się grzeje. Wcześniej było zamontowane w Mercedesie e300, gdzie podobno tego problemu nie było. Możecie mi coś na to zaradzić? Bo radyjko swoje kosztuje, a nie chciałbym żeby się spaliło. dodam że elektryka, głośniki itp wszystko póki co seria.
Czekam na odpowiedzi.
Radio się grzeje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Radio się grzeje
Przewody głośnikowe są podłączone do radia zgodnie , minus w radiu odpowiada minusowi na głośnikach , i tak samo z plusem .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Radio się grzeje
Radio podłączyłem tak jak oryginalne, czyli przez kostki iso i przewód antenowy. W audio jeszcze nic nie ruszałem.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Radio się grzeje
Wydaje mi sie ze to norma jezeli chodzi o mk3...(malo miejsca, tunele nawiewu, itp)...u mnie radyjko tez sie grzeje...po wyjeciu plyty mozna uzywac jej do grzania rak:)...(dziala 7 lat i nic sie nie dzieje;)).
Radio się grzeje
Kolego jeryk10 a czy ty wiesz jaki prąd płynie w w tych przewodach skoro pytasz o polaryzację?Przewody głośnikowe są podłączone do radia zgodnie , minus w radiu odpowiada minusowi na głośnikach , i tak samo z plusem .
Lewa strona strona kierowcy, prawa strona strona pasażera.