fabryczny alarm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
fabryczny alarm
Witam, mam takie pytanie gdzie można odłączyć fabryczny alarm w Golfie III (1.6l rocznik 93), otóż w drzwiach kierowcy jak zamykam to alarm się nie uaktywnia natomiast z pilota (którego sam założyłem i podłączyłem bezpośrednio do centralki w bagażniku) no i problem polega na tym że czujniki są źle ustawione i nawet jak mocniej zawieje to trąbi... więc byłoby fajnie go odłączyć albo jak ktoś wie to jak ustawić czujniki?
fabryczny alarm
pilot jak mówię sam zakładałem, alarm jest fabryczny na 99% tzn. według "kodów" z instrukcji (czy tam książeczki serwisowej) / bagażnika był fabrycznie założony, nie znam się za bardzo na samochodach i nie wiem jak się on aktywuje więc założyłem że jakieś tam czujniki musi mieć xd
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
fabryczny alarm
Nalezaloby odlaczyc czujnik wstrzasu...Gadon pisze:nawet jak mocniej zawieje to trąbi...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
fabryczny alarm
są takie w fabrycznym alarmie ??Mavrick pisze:Nalezaloby odlaczyc czujnik wstrzasu...
Czujnik wstrząsu zwykle ma potencjometr, którym regulujemy jego czułość
fabryczny alarm
hmmy, noo ale jeśli jest coś takiego to gdzie mam tego szukać? tzn. o ile faktycznie mam fabryczny bo może jednak Niemiec sobie przerobił trochę ten samochód i założył jakiś inny